Loopschoenen zonder een geurtje aan

Loopschoenen zijn voor veel mensen heilig, maar de kans is bijzonder groot dat ze vroeg of laat een onaangename geur verspreiden. Gelukkig bestaat er voor alles een oplossing.

Eerst en vooral: waar komt zo’n onaangename geur vandaan? Stinkschoenen worden veroorzaakt door een combinatie van bacteriën en schimmels. Die voelen zich helemaal thuis in je lekker warme en vochtige loopschoenen. Dat is niet gezond voor je voeten. Hoe meer van deze beestjes in je schoenen zitten, hoe minder fris ze ruiken. Toch liever geen kleine stinkende bewoners in je schoenen? Goed nieuws: de kans is groot dat je de oplossing al in huis (of je auto) hebt. De geurvreter!
Een geurvreter is een stukje stof dat alle ongewenste geurtjes doet verdwijnen. In dit geval in de vorm van een zooltje dat je in je schoen legt. Het bestaat uit verschillende lagen die allemaal een handige functie hebben. De zooltjes bevatten vaak bamboe, houtskool of andere natuurlijke elementen. Ze absorberen de geur en zorgen ervoor dat de bacteriën zich niet verder ontwikkelen. Daarnaast is er ook vaak een laag latex foam die ervoor zorgt dat je zacht en comfortabel loopt, en dus geen last hebt van dit extra zooltje. Dit wordt afgewerkt met een antisliplaag, zodat de geurvreters goed op hun plaats blijven liggen. Veel mensen gebruiken deze geurvreters in hun gewone schoenen, waarom probeer je ze eens niet in je loopschoenen?
Het enige wat je nog moet doen om je nieuwe zool helemaal comfortabel te maken, is hem op maat knippen. Dat doe je door je oude zool op je nieuwe te leggen en die te omlijnen met een stift. Daarna knip je je nieuwe zool perfect op de maat van zijn voorganger. Nu kan je weer geurloos genieten van je looptraining.

De geurvreter is een extra zooltje die je in je schoen legt. Hij bestaat uit verschillende lagen die allemaal een handige functie hebben.

Andere opties

Je schoenen in je wasmachine steken is niet meteen een goede oplossing om je schoenen geurvrij te krijgen. Door de wilde bewegingen in je wasmachine, kan je je schoenen beschadigen en verslijten ze veel sneller. Daarom is zo’n zooltje ideaal. Je kan dat vervangen zonder dat je nieuwe loopschoenen moet aanschaffen omdat de geur niet te harden is.
Geen fan van een extra zooltje in je schoen? Er zijn tal van trucs die ook helpen om onaangename geuren te verdringen. Een beproefde methode is je schoenen een nachtje in de diepvries steken. Zo dood je de bacteriën. Ook ongebruikte droge koffie- of theezakjes doen wonderen en laten je schoenen lekker ruiken. Allemaal opties die het overwegen waard zijn. Want lopen doe je het liefst zonder geuren en kleuren in je schoenen, toch?

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?