Loopster op blade breekt wereldrecord van meest opeenvolgende marathons

Bladerunner Jacky Hunt-Broersma voltooit 104 opeenvolgende marathons en zamelt daarbij 50.000 dollar in voor het goede doel van de ‘Amputee Blade Runners’, een organisatie die blades aankoopt voor lopers met een amputatie.

Jacky Hunt-Broersma uit het Amerikaanse Vermont voltooide eind april haar 104de opeenvolgende marathon, wat goed is voor een nieuw Guinness World Record. Inititeel was haar doel op 100 opeenvolgende marathons te lopen, maar toen ze het nieuws vernam dat de Britse Kate Jayden op 10 april er 101 had voltooid, besloot ze haar doel uit te breiden naar 102 … Dat werden er dus uiteindelijk 104 om wat ‘marge’ te hebben.
 
Haar marathons voltooide ze op de weg in de buurt waar ze woont of op de loopband. Tussendoor pikte ze ook de Boston Marathon mee, waar ze ook nog eens derde para-atlete werd. Het grote doel van de ervaren ultraloopster is echter de Moab 240, een wedstrijd van 240 mijl (bijna 390 km) in Utah die in oktober plaatsvindt. Haar 104 marathons waren dus eerder een vorm van training dan een doel op zich …

Met haar uitdaging wist Jacky een mooie som geld in te zamelen voor ‘Amputee Blade Runners’, een organisatie die blades aankoopt voor lopers met een amputatie. Blades zijn dan ook erg duur: de prijs voor een specifieke blade varieert van 10.000 tot 20.000 dollar en in de Verenigde Staten worden die kosten niet altijd gedekt door de ziekteverzekering. Met haar extreme loopuitdaging wist Jacky een mooi bedrag van 50.000 dollar in te zamelen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?