Madiea G. zegt geen weet te hebben gehad van drugs in haar auto
Madiea G. zegt geen weet te hebben gehad van drugs in haar auto

Madiea G. zegt geen weet te hebben gehad van drugs in haar auto


Topatlete Madiea G. werd vorige maand opgepakt in Duitsland nadat men drugs aantrof in haar auto bij een routinecontrole. Het ging om meer dan 50 kilo xtc en crystal meth. Daarnaast werd ook nog 12.000 euro aan contanten aangetroffen. G. zit sindsdien vast in een Duitse cel.

360 euro

Volgens Nu.nl beweert de sprintster geen weet te hebben gehad van de drugs en het geld in haar auto, zo liet het Duits openbaar ministerie weten aan de nieuwswebsite. Alleen de 360 euro die ze op zak had, zouden van haar zijn. Een opmerkelijke uitspraak omdat haar Nederlandse advocaat Brian de Pree eerder liet weten dat het niet waarschijnlijk was dat zijn cliënte in de val was gelokt.

2 tot 15 jaar

Het is nog niet duidelijk wanneer Madiea G. voor de rechter moet verschijnen. Als ze schuldig wordt bevonden, dan riskeert ze een gevangenisstraf van 2 tot 15 jaar.

Avatar
Meer over

Dennis Kaspori

Dennis Kaspori richtte in 2007 samen met Vivian Ruijters hardloopplatform Losse Veter op, de voorloper van RunningNL. Hij is bovendien een van de initiatiefnemers van de Rotterdam Running Crew en bedenker van de Cruyff Foundation 14K Run. Zijn passie gaat uit naar ontwikkelingen op het snijvlak van sport, urban culture en technologie.