Marathonloper pleegt zelfmoord na diskwalificatie

Vorige week werd het lichaam van de 70-jarige Frank Meza gevonden in een rivier in Los Angeles. Inmiddels hebben de autoriteiten bekend gemaakt dat Meza zelfmoord gepleegd heeft, zo meldt CNN. Het voorval gebeurde enkele dagen nadat de marathonloper te horen had gekregen dat hij was gediskwalificeerd door de organisatie van de Los Angeles Marathon. Dit bericht kwam na een maandenlange discussie op internet.

Meza liep de marathon in een tijd van 2.53.10. Dit zou een nieuw wereldrecord zijn in deze leeftijdscategorie. Daardoor ontstonden er vrijwel meteen twijfels over zijn prestatie. Derek Murphy van marathoninvestigation.com besloot onderzoek te doen en kwam tot de conclusie dat Meza een deel van het parcours niet had afgelegd. Onderzoek van de marathonorganisatie leidde uiteindelijk tot dezelfde conclusie. Zij ontdekten dat hij een deel van het parcours sneller afgelegd moest hebben in een tempo dat hoger ligt dan het wereldrecord op de 5 kilometer in deze leeftijdscategorie.

Meza heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Het is overigens niet de eerste keer dat de marathonloper gediskwalificeerd werd. Hij is in het verleden al meerdere keren uit de uitslagen geschrapt, zo meldt marathoninvestigation.com.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?