Massaal in de startblokken voor NN Running Day

Naast het leveren van een persoonlijke prestatie, maken lopers tijdens NN Running Day onderdeel uit van een virtuele community met de beleving van een fysiek evenement. Op 11 oktober ontvangen alle lopers via de app soundbites van de beleving van een groot evenement: zo waan je je vanaf je voordeur, op je eigen vertrouwde route aan de Coolsingel of wordt je aangejuicht langs de Maliebaan in Utrecht.

Deelnemers zich kosteloos inschrijven om vervolgens met een unieke code gebruik te kunnen maken van de app. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden van de evenementen NN Marathon Rotterdam, Marathon Eindhoven powered by ASML, Singelloop Utrecht, Almere City Run, Maastrichts Mooiste en Menzis 4 Mijl van Groningen.

(Top)sporters en BN’ers delen hun ervaring

Naast topsporters zoals Erben Wennemars en Abdi Nageeye staan ook verschillende BN’ers en bekende lopers ingeschreven voor NN Running Day. Acteur, presentator, Wie is de Mol-deelnemer én marathonrenner Patrick Martens kiest op 11 oktober voor een halve marathon, en hoopt dat zoveel mogelijk mensen met hem meedoen: “Het maakt niet uit of je voor de marathon gaat of een kortere afstand: meedoen is gewoon een ontzettend mooie en vooral leuke uitdaging. Hardlopen is voor mij echt een uitlaatklep en een manier om mijn hoofd leeg te maken.” Ook Annemerel de Jongh, hardloopblogger en schrijver van verschillende bestsellers over hardlopen, staat in de startblokken: “Ik vind het ontzettend fijn dat ik met NN Running Day een doel heb om naartoe te trainen, en om op 11 oktober met elkaar – op afstand – een run te beleven.”

Belevingsapp maakt het verschil

Fanatiek hardloper Björn Koreman geeft aan: “Muziek, aanmoedigingen en écht commentaar nemen je mee op NN Running Day alsof je massaal samen bent voor een hardloopevenement.” Ook sportvoedingscoach en lifestyle influencer Monique van de Velde loopt mee op 11 oktober en ziet het gebruik van de app helemaal zitten: “Live commentaar, een startschot, aanmoedigingen van het publiek, muziek en een wedstrijdelement….Wauw, ik had niet gedacht dat deze virtuele versie mij daadwerkelijk zoveel adrenaline zou leveren!”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?