Mizuno presenteert Enerzy-technologie met conceptschoen

De conceptcar is een trend die we vooral uit de auto-industrie kennen. Fabrikanten ontwerpen regelmatig auto’s die niet op de markt komen. De ontwerpen zijn een soort showcase om te laten zien hoe de technologieën waar ze aan werken de auto van de toekomst zal beïnvloeden. Mizuno heeft dit idee nu ook toegepast op zijn schoenen.

conceptschoen

De Enerzy is geen nieuwe schoen, maar een concept dat de mogelijkheden van de nieuwe technologie Enerzy laat zien. ‘Met deze conceptschoen willen we onze klanten intrigeren’, zo vertelt Shigeru Aoe. Hij is als productmanager bij Mizuno verantwoordelijk is voor hardlopen en training.

Het zegt wat over de potentie die ze bij Mizuno zien in Enerzy. Het wordt gezien als een belangrijke aanvulling op hun inmiddels beroemde Wave-technologie. Deze technologie zorgt voor een dynamische demping en stabiele afwikkeling van de voet. ‘We zijn constant bezig met innovatie. Zo hebben we de afgelopen jaren de Wave-technologie verder doorontwikkeld. Wat begon als een plaat is nu een manier geworden om twee materialen te combineren in een golfvormige structuur. Dit zorgt voor een optimale energieverdeling tijdens de landing en afzet. We hebben gekeken hoe we die ervaring nog verder konden versterken door de toevoeging van een nieuw materiaal’, zo legt Aoe uit.

reactiviteit

‘We zagen dat de lopers steeds meer geïnteresseerd raakten in reactiviteit. Na de minimalistische schoenen zag je een tegenbeweging op gang komen naar maximale demping. Wij geloven dat de loper de komende jaren in toenemende mate op zoek gaat naar een reactieve schoen, oftewel een schoen die zowel comfortabel als snel aanvoelt.’

Enerzy is een nieuw tussenzoolmateriaal en zorgt voor 15% meer energy return. Het is bovendien 17% zachter dan de voorheen gebruikte technologie (U4ic). Daarnaast is de tussenzool gemaakt van duurzaam EVA-materiaal. De stabiliteit van de Wave-plaat wordt op die manier gecombineerd met een gevoel van comfort, respons en souplesse.

Enerzy Core

Naast Enerzy heeft Mizuno ook Enerzy Core ontwikkeld. Deze technologie gaat nog verder: 56% meer energy return en 293% zachter dan de voorheen gebruikte technologie. Dit komt omdat de Enerzy Core-technologie in meerdere lagen van de opgebouwde zool is verwerkt. Volgens Aoe kunnen beide technologieën gecombineerd worden. Dit zal later dit jaar onder andere te zien zijn in de Wave Rider 24 en de Wave Sky 4.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?