Rotterdam Marathon 2022 FOTO ; Pim Ras

Nienke Brinkman aan de start TCS Amsterdam Marathon

De 47e editie van de TCS Amsterdam Marathon heeft met Nienke Brinkman een ware publiekstrekker. Zondag 15 oktober loopt zij in onze hoofdstad de marathon met het legendarische Olympisch stadion als decor. 

Brinkman wil zich kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Het vlakke (en dus snelle) parcours van Amsterdam moet haar een snelle tijd opleveren, zo laat Brinkman aan de organisatie weten: “Ik ben super blij dat ik de TCS Amsterdam Marathon ga lopen. Het is echt een thuiswedstrijd voor mij, waar veel vrienden, familie en fans langs de kant zullen staan. Dat gaat mij echt veel extra energie geven. Mijn doel? De Olympische limiet van 2:26:50, zodat ik mij kwalificeer voor de Olympische Spelen van Parijs.”

Boston

Brinkman stond op maandag 17 april van dit jaar aan de start van de marathon in Boston. Daar eindigde ze als vijftiende. Met een tijd van 2 uur, 24 minuten en 58 seconde bleef ze onder de limiet, maar die tijd werd niet officieel erkend. Boston is een point-to-point race, waar geen officiële limieten worden gelopen. Brinkman bereidt zich voor in het Zwitserse Sankt Moritz, waar ze op 1.800 meter traint.

Lees ook: Nienke Brinkman sneller dan ooit in NN CPC Loop Den Haag

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?