Nienke Brinkman dendert door!

Er staat geen maat op Nienke Brinkman. Afgelopen weekend pakte ze de eindzege bij de Golden Trail World Series in Portugal.

Het Portugese eiland Madeira was vorige week het decor van het vijfdaagse evenement, dat de finale week vormde van het internationale trailciruit dat Brinkman als eerste Nederlandse atlete ooit op haar naam wist te schrijven. In Portugal liepen atleten in vijf achtereenvolgende dagen vijf wedstrijden over onverharde en moeilijk begaanbare paden, waarbij de nodige hoogtemeters niet ontbraken. Brinkman won drie van de vijf wedstrijden, werd in de overige wedstrijden tweede en verzekerde zich zo van de eindzege. De totale afstand die in Portugal werd gelopen, bedroeg 105 kilometer.

Arm gebroken

Brinkman won dit seizoen in totaal drie wedstrijden uit de Golden Trail World Series. Maar kort voor de beslissende week op Madeira leek het noodlot toe te slaan. Ze brak haar rechterarm, waardoor ze de wedstrijden met gips liep. Het bleek weinig invloed te hebben op haar prestaties. Brinkman gaf wel aan zichzelf dit trailseizoen verrast te hebben. “Ik had niet gedacht dat ik het zo goed zou doen in mijn trailseizoen. Voor mij werkt het goed dat ik na een weg of trailwedstrijd even kan omschakelen naar iets anders. Dat ik de drie wedstrijden uit de Golden Trail Series heb gewonnen, verraste mij dit jaar het meest. Iedere wedstrijd ging ik toch wel enigszins zenuwachtig in, omdat ik er liever meer voor gedaan had.”

Bijzonder jaar

Het is vooralsnog een uiterst succesvol jaar voor de 29-jarige Nederlandse die in Zwitserland woont en werkt. Brinkman haalde eerde dit jaar als eerste Nederlandse atlete ooit een medaille op de EK Marathon. Daarnaast verbeterde ze in april het Nederlands record op de marathon van Lornah Kiplagat. De nieuwe toptijd staat nu op 2:22:51. Brinkman gaat nu op vakantie en bepaalt later haar plannen voor volgend jaar. Brinkman: “Dit jaar is goed zo. Ik ben enorm blij hoe dit jaar is gegaan en ik wil daar nog even van bijkomen en nagenieten. Ik heb mijn plan voor komend jaar nog niet compleet. Ik wilde daar over na gaan denken als ik klaar ben met dit seizoen.”

 

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?