Nieuw Strava-record: wereldwijd 3,8 miljard kilometers gelopen

Strava, ’s werelds grootste sociale sportplatform met meer dan 95 miljoen gebruikers, publiceerde deze week haar jaarlijkse datarapport: ‘The 2021 Year in Sport’. Het rapport laat duidelijk zien de stijging van sportactiviteiten als gevolg van de pandemie niet aan kracht verliest. Integendeel: Strava verwelkomde maandelijks twee miljoen nieuwe gebruikers en er werden dit jaar meer dan 3.8 miljard loopkilometers geregistreerd. Dit is een stijging van 800 miljoen kilometer in vergelijking met 2020.

Strava uploads zijn dit jaar gestegen naar een recordaantal. Het platform bereikte 37 miljoen wekelijkse uploads, wat neerkomt op een jaartotaal van 1,8 miljard. Het betekent een groei van 38%, bovenop de stijging van 1,1 miljard in 2020 (33% groei in vergelijking met 2019).

Michael Horvath, CEO van Strava, bevestigt: “Nu de sports community opnieuw een ‘coronajaar’ doorging, zagen we de nood van sporters om verbonden te blijven en elkaar zo gemotiveerd te houden. Sporters uit alle landen registreerden en deelden hun activiteiten. En op zijn beurt werd de ‘community’ aangemoedigd om 9,6 miljard kudos uit te delen.”

Een paar opvallende punten uit ‘The 2021 Year in Sport’

Meer persoonlijke records

De lopers die zich in 2020 aansloten bij de app, registreerden bijna twee keer zo veel nieuwe persoonlijke records in 2021 (5 km, halve marathon, etc.) in vergelijking met het jaar ervoor.

Strava Maps is booming

Sinds de lancering ervan in mei, genereerde de vernieuwde Strava Maps meer dan 120 miljoen routesuggesties voor lopers, wandelaars en hikers om nieuwe paden te ontdekken. Strava Maps is voor premium Strava gebruikers (met een betaald lidmaatschap) en gebruikt jouw huidige locatie om nieuwe routes te creëren en te ontdekken in jouw buurt, afhankelijk van hoe ver je wil gaan.

Groepchallenges wonnen aan populariteit

Het totaal aantal groepchallenges en clubleden op Strava steeg met 37%. Zo’n 190.000 nieuwe clubs werden dit jaar aangemaakt. Én die gezamenlijke uitdagingen bewijzen zeker hun nut: de helft van de deelnemers van alle groepchallenges registreerde meer activiteiten tijdens de challenge dan in de maand ervoor.

Start het nieuwe jaar het beste met een doel!

Alvast een tip voor januari: een doel stellen aan het begin van het jaar is een goede manier om gemotiveerd te blijven. Zo toont het jaarrapport aan dat sporters die een doel voor zichzelf opstelden gemiddeld twee uur actiever waren in januari tegenover zij die geen doel voor ogen hadden.

Het volledige jaarrapport kan je raadplegen op Strava.com.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?