Nieuwe updates Strava zijn goed nieuws voor trailers

’s Werelds grootste socialemediaplatform voor sporters lanceerde recent nieuwe updates, met sporten in de natuur als grote focus. Dat is goed nieuws voor de traillopers onder ons!

Strava kondigde vorige week aan dat het 3D-kaarten van voltooide activiteiten en ‘Trail Run’ als een van de nieuwe activiteitenopties toevoegt. Dankzij de grote traject-updates kan je met vertrouwen in de natuur sporten.

De gloednieuwe Trajectnetwerken geven aan waar je trajecten kunt vinden. Deze routes en de diepgaande gegevens die erbij horen, komen rechtstreeks uit de miljarden activiteitenuploads van de wereldwijde Strava-community.

Avontuurlijke ontdekkingstochten

“Trailsporten, zoals traillopen, mountainbiken en hiken, groeien dubbel zo snel dan andere Strava-activiteiten, zoals het traditionele lopen en fietsen op de weg”, aldus Michael Horvath, CEO en mede-oprichter van Strava. “Ons team is erg enthousiast om sporters nog meer te helpen bij hun avontuurlijke ontdekkingstochten.” Naast ‘Trail Run’ als activiteitenoptie, kan je voortaan ook activiteiten als ‘Gravel Ride’, ‘Mountain Bike’ en zelfs ‘e-Mountain Bike’ uploaden.

3D-kaarten

Verder voegde Strava ook Trailroutes toe, specifiek ontwikkeld voor het belichten van trailnetwerken en het weergeven van verschillende afstanden en hoogteverschillen. Je kan deze routes downloaden om ook offline te gebruiken. De laatste interessante update is de introductie van 3D-kaarten voor nog een meer gestructureerde en gedetailleerde activiteitenlog.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?