Ontwerp je eigen sneakers in het sneakersmuseum!

Het hoeft niet altijd over barokke schilderijen of antieke Griekse vazen te gaan. In Londen kan je vanaf vandaag een boeiende expo over sneakers bezoeken. En ook voor thuisblijvers valt er heel wat te beleven …

Sneakers Unboxed: Studio to Street. Zo heet de expo die van 18 mei tot 24 oktober in het Londense Design Museum te zien is. Je komt er te weten hoe sportschoenen in de voorbije honderd jaar zijn geëvolueerd van puur functionele sportspecifieke schoenen tot hippe en trendy vrijetijdsschoenen, vaak gelinkt aan een bepaalde sub- of jongerencultuur.

Ook enkele iconische loopschoenen – van de Nike Air Max 1 tot de Vibram FiveFingers – mogen uiteraard niet ontbreken in de expo. Je kan er ook de Futurecraft.Strung – de robot van Adidas die meer dan duizend afzonderlijke draden in verbijsterende hoeken weeft en zo in een mum van tijd een nieuwe schoen tevoorschijn tovert – aan het werk zien.

Wil je zelf je eigen exclusieve sneakers ontwerpen? Daarvoor hoef je zelfs niet naar Londen af te zakken. Het Design Museum werkte samen met Snapchat een interactieve op artificial intelligence gebaseerde tool uit om je eigen virtuele paar te creëren. En via een andere applicatie op de website kan je zelf je droomdesign uittekenen. Van de drie beste inzendingen wordt een prototype gemaakt.

Wie weet veroveren jouw zelf ontworpen sneakers de wereld en krijgen ze ook ooit een plaats in een museum …

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?