Ook hordeloopster Nadine Visser via FBK Games naar Olympische Spelen

Nederlands Recordhoudster Nadine Visser 100mH [12:51] start op zondag 7 juli tijdens de 43e editie van de FBK Games in Hengelo op de 100 meter horden, de discipline waarop ze al ruim tien jaar lang Nederlands beste atlete is en ook op internationaal niveau uitstekend voor de dag komt. Eerder kondigde Femke Bol al aan dat ze in Hengelo deelneemt.

In aanloop naar de Olympische Spelen, waar exact een maand later op 7 augustus in Parijs haar hordenprogramma start, wil de 29-jarige West-Friese atlete graag nog één keer excelleren voor eigen Nederlands publiek in het Fanny Blankers-Koenstadion.

Lees ook: De kracht van de loopcommunity: ‘Die running crews zijn een gulden middenweg’ – RunningNL

Ellen van Langen is blij dat Visser aanwezig is in Hengelo. “Met haar nationale records op de 60m horden en 100m horden is mag zij natuurlijk niet ontbreken. We hopen dat de FBK Games, voor eigen publiek, een laatste boost kan geven in de richting van de Olympische Spelen.”

Visser zelf kijkt ernaar uit om voor eigen publiek een wedstrijd te lopen. “Het is altijd super gaaf om voor eigen publiek zo’n grote wedstrijd te lopen.  Vorig jaar liep ik mijn eerste wedstrijd daar erg goed, dus ik heb er erg veel zin in.”

Lees ook: Femke Bol naar FBK Games: ‘Wedstrijd in Nederland geeft extra motivatie’ – RunningNL

Hans Kloosterman, meeting director: “Nadine behoort al jaren tot de wereldtop. Ze is een van die atleten waarvoor je naar het stadion komt. In een vol FBK-Stadion willen we haar graag zien schitteren en met een fantastisch oranjegevoel naar Parijs uitzwaaien.”

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?