Op loopavontuur in Zuid-Afrika

Grillige bergtoppen, uitgestrekte vlaktes, bruisende steden, idyllische baaitjes en nationale parken vol wilde dieren: Zuid-Afrika heeft het allemaal. De beste manier om zo’n divers land te ontdekken? Autootje huren, loopschoenen in de koffer en elke dag al lopend op verkenning gaan. Het ultieme avontuur. Het land van The Big Five aan de hand van vijf unieke loopspots. Ga je mee? Baie pret gewaarborg!

Ik verblijf vijf dagen in Kaapstad, maar krijg al snel het gevoel dat zelfs vijf maanden niet voldoende zouden zijn om deze stad volledig te ontdekken. Er valt zó veel te zien, te beleven en te ontdekken in Cape Town. Ook voor lopers is het een waar paradijs. Het ene moment loop je langs een kolonie brullende zeehonden, het andere moment ben je naar de top van de Tafelberg aan het hiken.

Kaapstad is een stad waar je als loper (en outdoor sportliefhebber in het algemeen) je hart kan ophalen. Mijn favoriete loopplekjes? Via Waterfront en Green Point bereik je de prachtige promenade van Sea Point, waar je van zonsopgang tot zonsondergang honderden andere lopers kruist. Je kan er makkelijk ruim 20 km afleggen met een schitterend zicht op de Tafelbaai, waar je af en toe zelfs walvissen kan spotten.

Liever de natuur in voor een stevige trail run? In het nationale park van de Tafelberg kan je in enkele uren tijd een paar duizend hoogtemeters bij elkaar sprokkelen. De trails zijn behoorlijk technisch, dus kies voor trailschoenen met voldoende grip. Vertrek ’s ochtends vroeg, zo blijf je de hitte van de middag en de grote toestroom aan toeristen voor.

Kaapstad was de eerste stop van Sam Bracke, maar hij bezocht nog vierde andere unieke loopspots. Wil je al zijn ervaringen lezen? En wil je praktische tips voor hardlopen in Zuid-Afrika? Lees dan het hele verhaal in de nieuwste RunningNL.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?