Opnieuw Eliud Kipchoge versus Mo Farah in London Marathon

Eliud Kipchoge en Mo Farah zullen beiden aan de start verschijnen van de London Marathon op zondag 28 april. Kipchoge, die afgelopen najaar het wereldrecord verpulverde in Berlijn, won al driemaal in Londen (2015, 2016 en 2018). De Keniaan is met een tijd van 2.03.05 tevens houder van het parcoursrecord in de Britse hoofdstad. 

‘Het staat buiten kijf dat Eliud Kipchoge de beste marathonloper aller tijden is. Zijn wereldrecord in Berlijn was een legendarisch sportmoment en een vierde titel in Londen zou hem ook nog eens de meest succesvolle atleet in de geschiedenis van ons evenement maken’, stelt directeur Hugh Brasher van de London Marathon.

Mo Farah moest vorig jaar genoegen nemen met de derde plek op ruim twee minuten achter Kipchoge. Farah won afgelopen najaar voor het eerst een marathon. Hij zette de Chicago Marathon op zijn naam in een tijd van 2.05.11, goed voor een nieuw Europees record. ‘Sinds zijn overwinning in Chicago heeft iedereen het over een nieuwe strijd tussen deze twee legendes en wij zijn enorm blij dat deze tweestrijd zal plaatsvinden tijdens de London Marathon’, aldus Brasher.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?