Positieve dopingtest voor Nederlands kampioene 100km

Ultraloopster Hinke Schokker heeft positief getest in wedstrijdverband. Dat meldt de Atletiekunie op haar site. ‘De Atletiekunie is door de Doping Autoriteit per brief d.d. 17 oktober 2019 geïnformeerd over een positieve uitslag van een dopingtest. Op 14 september 2019 is Hinke Schokker binnen wedstrijdverband positief getest. Als gevolg hiervan is een voorlopige ordemaatregel opgelegd aan de atlete in de vorm van schorsing. In een brief van 11 november 2019 is de Atletiekunie door de Doping Autoriteit geïnformeerd dat de analyse van de B-staal de uitslag van de A-staal bevestigt.’

Schokker zelf reageert vandaag fel. Hierbij ontkent ze niet dat in haar urine het stofje is gevonden waarop ze positief is getest. De Leeuwarder Courant meldt dat ‘ze spreekt van een ,,gewoon, onschuldig medicijn dat ik al jaren gebruik’’. Welk middel het is, wil ze nog niet vertellen en ook niet of het vrij te verkrijgen is of op doktersvoorschrift. ,,Dat heb ik met mijn advocaat afgesproken.’’ Ook op haar website schrijft ze een flink relaas met de strekking dat ze onwetend was en daarom niets fout zou hebben gedaan.

Schokker was zelf al langer op de hoogte van de positieve test en heeft met alle macht geprobeerd te voorkomen dat het nieuws naar buiten kwam. Ze nam hiervoor zelfs een advocaat in handen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?