Recept: Maaltijdsoep van pastinaak
Recept: Maaltijdsoep van pastinaak

Recept: Maaltijdsoep van pastinaak


Krijg jij van dit gure weer ook zo’n zin in goed gevulde maaltijdsoep? Probeer dan eens dit recept voor pastinaaksoep. Je zet dit winterse gerecht in een halfuurtje op tafel. Lekker met stevig volkorenbrood erbij!

Wat heb je nodig?

  • 5 milliliter kokosolie
  • 100 gram pastinaak, in blokjes geschild
  • 30 gram ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 75 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
  • 2 hardgekookte eieren, gepeld
  • 2 sneetjes volkorenbrood (of 1 dikke plak zelf gesneden brood van 70 gram)

Aan de slag

  • Verhit een kookpan en voeg de kokosolie toe.
  • Fruit de pastinaak, ui en knoflook en laat 5 minuten zachtjes smoren.
  • Voeg de groentebouillon toe en laat circa 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. De bouillon mag niet verdampen.
  • Neem de pan van het vuur en giet de soep over in een maatbeker.
  • Pureer het geheel met een staafmixer.
  • Vul als de soep iets is verdampt weer af naar 400 milliliter.
  • Giet de soep terug in de pan en voeg de kastanjechampignons toe. Laat vervolgens nog 5 minuten zachtjes doorpruttelen.
  • Neem een diep bord en serveer de soep.
  • Snijd de hardgekookte eieren in grove stukken en voeg toe aan de soep. Serveer met het volkorenbrood.

Voedingswaarde

  • Energie:                      465 kilocalorieën
  • Eiwit:                          25 gram
  • Vet:                             19 gram
  • Koolhydraten:             43 gram
  • Voedingsvezels:          12 gram

Goed om te weten:

Deze soep is voor één persoon. Je kunt ook een grotere hoeveelheid maken. Maak de soep dan tot aan het toevoegen van de kastanjechampignons. De volgende keer hoef je alleen nog maar de kastanjechampignons en de eieren toe te voegen en je hebt een supersnelle soep.

Dit recept komt uit het sportieve kookboek Goud op je Bord Deel 2. Hierin geven Erik te Velthuis (Manager Topsportrestaurant SportcentrumPapendal) en Brenda Frunt (sportvoedingsadviseur van de voedingsacademie) gezonde recepten waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Het boek is hier te bestellen.