Recept voor heerlijke overnight oats

Hardlopers en hun havermout. Het is een geslaagd huwelijk. Havermout zit dan ook boordevol gezonde eigenschappen en levert je de nodige energie om je trainingen mee af te werken.

Kan je standaardontbijt van havermout met melk een frisse touch gebruiken? Energy Lab-diëtiste Katrien Van Roy geeft je een lekker én makkelijk recept mee om je havermout te pimpen: overnight oats! Dit recept is ideaal voor zij die ’s ochtends geen tijd hebben of nemen om te ontbijten. Je maakt het namelijk al de avond voordien, zodat het de volgende ochtend al voor je klaarstaat! 

OVERNIGHT OATS

Ingrediënten: 
– 30 g grove havermoutvlokken 
– 80 ml magere/halfvolle of plantaardige melk 
– 2 tl Sugarly – zoetstof (ongeveer 5 g) 
– 1 tl speculaaskruiden of kaneel 
– Optioneel: 10 g eiwitpoeder (bv. wei). 
– Toevoegingen naar keuze: banaan, bosbessen, pindakaas, amandelschilfers, appel, … 

Bereidingswijze:
Supermakkelijk! Voeg alle ingrediënten toe in een kom, meng goed en laat een nachtje in de koelkast trekken. Werk de overnight oats af met toevoegingen naar keuze en voila, je ontbijt is klaar in no-time

*Dit recept is een voorbeeldportie. Je kan de hoeveelheden aanpassen naargelang je energiebehoeften. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?