Runfluencer Frouke Poot rent en vliegt de wereld over

Rennen en vliegen: voor runfluencer én stewardess Frouke Poot (42) (@runningangelfrouke op Instagram) is het bijna dagelijkse bezigheid. Letterlijk en figuurlijk. Wanneer ze niet aan het werk is in de lucht, trekt ze het liefst haar hardloopschoenen aan voor een mooie ronde. Thuis, maar liever verder van huis. “Al hardlopend ontdek je een nieuwe stad of een nieuw land pas echt. Je ziet zoveel als je loopt!"

Hardlopen was geen liefde op het eerste gezicht. Maar nadat ze de 10 kilometer liep van de Ladiesrun in Rotterdam was ze verkocht. Ze vroeg vriendinnen om het jaar erop ook mee te doen, waardoor een ware trainingsgroep van voornamelijk vrouwen ontstond. Via Instagram deelden ze hun hardloopavonturen tips, waardoor er steeds meer vrouwen aanhaakten. “Ik merk dat ik goed kan helpen met vragen over hoe je hardlopen kunt combineren met een drukke baan en en gezin. Laatst kreeg ik een berichtje van iemand die zei dat ze door mijn enthousiaste verhalen was gaan hardlopen en dat ze me daar heel dankbaar voor was. Daar word ik zo blij van.”

San Francisco

Het mooie aan deze sport is dat je het overal kunt doen. Dat beaamt zij als geen ander. Door haar beroep als stewardess ontdekt ze wereldwijd al hardlopend de mooiste plekken. “In het buitenland is rennen voor mij de manier om landen en plekken echt te ontdekken. Al lopend kom je de leukste straatjes en mooiste uitzichten tegen en maak je gemakkelijk een praatje met de bevolking. Mijn favoriete bestemming? San Francisco. Na mijn vlucht rende ik in alle vroegte naar de Golden Gate Bridge gerend. Echt een prachtig en wijds uitzicht.”

Benieuwd naar het hele verhaal van Frouke? Lees het in ons nieuwste magazine. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?