Schotse Highlands decor voor duurste en meest exclusieve trailrun ooit

15.499 pond of omgerekend 18.217 euro. Zoveel moet je betalen om te mogen meedoen aan de Highland Kings, de duurste en meest exclusieve trailrun aller tijden.

“Race like a warrior, recover like a King!” Dat is het motto van de Highland Kings, een vierdaagse trailrun die van 25 tot 29 april 2022 in de Schotse Highlands zal plaatsvinden. In het ruwe, bergachtige landschap moeten de deelnemers 193 km afleggen en meer dan 10.000 hoogtemeters overwinnen. Het parcours is uitgetekend door voormalige leden van de Schotse Special Forces.

Slechts 40 trailrunners mogen deelnemen aan de Highland Kings, maar zij krijgen wel waar voor het vele geld – liefst 18.217 euro – dat ze op tafel moeten leggen. Wie inschrijft, wordt in de zeven maanden voorafgaand aan het event begeleid door personal coaches, waaronder Jonathan Albon, de wereldkampioen ultrarunning, en ontvangt een Garmin Marq, dé wearable voor duursporters.

Dat is uiteraard nog niet alles. De deelnemers hoeven niet te kamperen in een killig tentje en op een armtierig gasvuurtje een blik witte bonen in tomatensaus op te warmen. Nee, zij zullen elke nacht in een luxueus kasteel overnachten, waar chefs met Michelin-sterren voor hen zullen koken. Op de slotavond volgt er nog een galadiner.

En dat alles en nog veel meer voor 18.217 euro. Daarmee breekt de Highland Kings het prijsrecord van de Antarctic Ice Run. Voor deze ijsmarathon betaal je ‘slechts’ 15.916 euro …

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?