Sifan Hassan Atleet van het Jaar 2019

Tijdens het jaarlijks Atletiekgala, dit keer voor het eerst in Ede, werd vanavond de winnende ‘Atleet van het Jaar’ bekend gemaakt. De verkiezing kent dit jaar voor het eerst één geïntegreerde categorie. Toine van Peperstraten, host van het Atletiekgala, zorgde samen met de gasten voor een mooie, bijzondere en feestelijke terugblik op het sportjaar 2019.  

“Zonder twijfel de grootste impact op de atletiekwereld”

Dit jaar ging de strijd om de titel ‘Atleet van het Jaar 2019’ tussen vier atleten die in 2019 formidabel hebben gepresteerd. Te weten: Joris van Gool (brons, 60 meter, op de EK Indoor), Nadine Visser (goud, 60mh, op de EK Indoor), Ronald Hertog (goud, 200m, op de WK Para Atletiek) en Sifan Hassan (dubbel goud op de WK Atletiek).
De vakjury, bestaande uit drie coryfeeën uit de atletiek en drie gerenommeerde sportjournalisten van landelijke media, heeft haar stem laten gelden en was unaniem in haar besluit: de prestaties van Sifan Hassan in 2019 hebben zonder twijfel de grootste impact gehad in de atletiekwereld en daarbuiten, zij heeft geschiedenis geschreven.


Vakjuryvoorzitter Kamiel Maase geeft een beknopte toelichting op het lovende juryrapport: “Joris van Gool ontbolstert als topsprinter, Nadine Visser is op de horden een Grande Dame in wording en Ronald Hertog beloont zijn doorzettingsvermogen als para-atleet eindelijk en verdiend met ’s werelds ijdele goud.  Maar Sifan Hassan zweeft daar weer boven, als een engel met vergulde vleugels. Haar prestaties dit jaar roepen zowel bewondering als ongeloof op. Wát een reeks en wát een diversiteit. Met haar unieke gouden combinatie op de 10.000 en 1.500 meter heeft ze in Doha niet alleen Nederlandse, maar ook internationale atletiekgeschiedenis geschreven. Bijzonder is ook dat Hassan bijna het gehele jaar piekte met Europese records en een wereldrecord tot gevolg. Haar bizarre veelzijdigheid maakt haar tot een van de beste atletes ter wereld.”

(Persbericht)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?