Sifan Hassan boos over timing dopingstraf van haar coach

Sifan Hassan heeft gereageerd op het bericht dat haar coach Alberto Salazar na een jarenlang onderzoek geschorst wordt voor 4 jaar wegens een aantal dopingovertredingen.

‘Ik ben geschokt om dit nieuws vandaag te horen. Helemaal gezien het gekozen moment tijdens de Wereld Kampioenschappen hier in Doha, terwijl ik in volle voorbereiding ben op mijn volgende race. Ik wil benadrukken dat dit onderzoek gaat over de periode voordat ik bij het team kwam en er geen relatie is met mijzelf. Ik was op de hoogte van het onderzoek op het moment dat ik koos om bij het Oregon Project te gaan trainen. Ik heb altijd met een schoon geweten kunnen trainen in deze groep aangezien het onderzoek ervoor heeft gezorgd dat het Oregon Project onder de loep lag van de verschillende instanties en de hele wereld mee kon kijken hoe we trainen. Ik ben teleurgesteld in de timing van USADA omdat het mijn kampioenschap uit balans brengt. Ik focus mij echter nu volledig op mijn volgende race de 1.500m om daar succes te behalen. Ik heb het afgelopen jaar toegewerkt naar deze race en hoop mijn tweede wereldtitel te bemachtigen.’

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?