Sifan Hassan breekt wereldrecord 5km op de weg in Monaco

Sifan Hassan heeft in Monaco het wereldrecord 5km op de weg op haar naam gezet. Na een duizelingwekkend snelle race passeerde Hassan de finishlijn in een tijd van 14:44. Het wereldrecord 5km op de weg is begin 2018 door de IAAF erkend als officieel wereldrecord. Het record stond op 15:48 gelopen door Sarah Pagano uit Amerika.

Sifan Hassan was opgetogen na de finish van de Monaco Run: ‘Ik ben blij dat ik het wereld record heb gelopen, de eerste 3 kilometer gingen te langzaam en toen had ik het eigenlijk al opgegeven, maar toen ik over de finish kwam zeiden ze dat ik het had!’

Sifan Hassan woont en traint in Amerika en maakt onderdeel uit van het Oregon Project. Ze maakt een sterke groei door. Dit wereldrecord past in een rijtje indrukwekkende prestaties die ze afgelopen jaren heeft gelopen, waaronder het Europese record op de 5000m en de halve marathon.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?