Singelloop achterban doneert hardloopshirts voor revalidanten en zorgpersoneel

Revant specialistische revalidatie nam deze week ruim 400 hardloopshirts van Stichting De Bredase Singelloop in ontvangst. Sponsoren en deelnemers van de Singelloop Businessrun doneerden de hardloopshirts om zorgmedewerkers en (post-COVID-19) revalidanten een beetje extra comfort te geven tijdens het revalideren.

Bestuursvoorzitter Albert-Jan Mante van Revant nam samen met Joost Bauwens, voorzitter van Vrienden van Revant, de shirts in ontvangst. Albert-Jan Mante: “In 2018 was Revant één van de goede doelen van de Singelloop. Voor de stichting was duidelijk dat wat in het revalidatiecentrum gebeurt topsport is. Heel mooi, fijn en toepasselijk dat er nu sportshirts beschikbaar worden gesteld aan onze topsporters: de revalidanten en onze medewerkers.”

Joost Bauwens vult aan: “Extra middelen zijn erg welkom. Geweldig dat deze actie de revalidanten een steuntje in de rug geeft om weer te herstellen.”

Singelloop voorzitter Willem Butz had de eer om de dozen met hardloopshirts op gepaste wijze te overhandigen aan Revant. “De Bredase Singelloop wil mensen in beweging brengen en aanzetten tot presteren. Het lijkt me duidelijk dat zorgprofessionals en revalidanten dagelijks een topprestatie leveren. Wij zijn trots dat onze partners deze shirts belangeloos samen hebben gebracht en zijn blij dit als vrijwilligersorganisatie te mogen faciliteren. Zo blijkt maar weer dat de Bredase Singelloop van en voor ons allemaal is. Het is dan ook mooi om nu weer bij Revant te gast te mogen zijn.”

Ontstaan via social media

In eerste instantie was de inzamelactie bedoeld voor zorgprofessinals die in beschermende kleding slachtoffers van het COVID-19 virus verzorg(d)en. Nu de druk op de acute zorg is verminderd kunnen de shirts ook worden ingezet voor post-COVID-19 patiënten die revalideren. “We zijn op het goede spoor gezet na een bericht op social media” vertelt Singelloop bestuurslid Flip Kitslaar. “Een chirurg van het Leids UMC vroeg de organisatie van de lokale marathon om loopshirts. Vanwege de goede ademende eigenschappen geeft zo’n shirt een beetje extra comfort bij het dragen van de beschermende kleding door de zorgmedewerkers rondom COVID patiënten. Maar ook een revalidatieproces doorlopen is een soort topsport, dus ook revalidanten zijn hierbij gebaat!”

De vertaalslag naar Breda was snel gemaakt. “Wij wilden ons netwerk graag inzetten om shirts te verzamelen voor deze zorghelden en hebben in totaal zo’n 150 bedrijven aangeschreven. De reacties waren hartverwarmend.” Naast de donaties ontving de stichting ook veel enthousiaste reacties en steunbetuigingen voor het initiatief. Uiteindelijk was het resultaat ruim boven verwachting. Na een eerdere levering van een kleine 100 shirts aan zorginstelling Thebe te Breda volgde dus een tweede levering van ruim 400 shirts vandaag bij Revant.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?