Sport je graag met muziek of een podcast op? Deze Teufel in-ears oortjes zijn jouw nieuwe favoriet

De Teufel REAL BLUE TWS 2 in-ears tekenen voor een optimaal draagcomfort, lange onafhankelijke speelduur, handige slimme bediening, perfect geluid én bijzonder efficiënte ruisonderdrukking. Hoe presteren Teufels nieuwste draadloze oortjes in onze test?

Teufel is een van de grootste Duitse fabrikanten van audioproducten, heeft meer dan 40 jaar audio-ervaring en gaat altijd vol voor de allernieuwste snufjes. De gratis Teufel Headphones-app zorgt ervoor dat je alles naar eigen goeddunken kan finetunen. De in-ear oortjes komen in een superzacht antibacterieel silicoon en zijn verkrijgbaar in alle mogelijke maten. Teufel garandeert een speelduur van 24 uur en een supersnelle oplaadtijd. Via de aanraakgevoelige sensoren kan je niet alleen alles afspelen/pauzeren/voor-en terugspoelen, maar ook het volume regelen, telefoneren, een spraakassistent oproepen én state-of-the-art ANC (active noise canceling) activeren.

Wat zegt de test?

Voor een niet al te grote techneut als ik was de introductie tot Teufel via de begeleidende app toch wel een behoorlijk pittige opdracht. Het duurde ook even voor ik de juiste pasvorm vond (soms is er gewoon te veel keuze). Maar eens al die kapen gerond waren, ging de auditieve hemel open. Bovenop het perfecte geluid juichen we vooral de lange duurtijd van de in-ears toe. Hoelang je er precies kan van genieten hangt af van welke opties je inschakelt, maar sowieso loop je er een (zelfs trage) marathon mee uit. “I’m having such a good time; I’m having a ball; Don’t stop me now”!

Schitteren in afwezigheid doen deze REAL BLUE TWS 2 trouwens ook. En daarmee bedoelen we dat de oortjes subtiel in je oren passen en nauwelijks opvallen. Ook de actieve ruisonderdrukking is een troef. Twee microfoons per oordopje leggen elk omgevingsgeluid vast. Aan de hand van deze input wordt een compenserend tegengeluid gegenereerd. Het gevolg? Paradijselijke rust! Want het afschuwelijke geluid van een drukke autobaan wordt zo weggefilterd, zelfs zonder naar muziek te luisteren. Handig voor wie bij het lopen dergelijke drukke trajecten niet kan vermijden.

Met de transparantiemodus kan je dan weer met één druk op de knop het omgevingsgeluid beter waarnemen zonder dat je je oordopjes hoeft te verwijderen. Hoeft het een betoog dat dit ook een zegen is voor in de fitnessruimte – of zelfs op kantoor? De active noise cancelling en transparantiemodus zijn dan weer lekker handig voor als je bij een training de juiste instructies wil meekrijgen zonder je oortjes uit te doen. Dat moet sowieso eigenlijk niet, want ze blijken perfect bestand tegen regen en zweet.

De actieve ruisonderdrukking is een troef. Paradijselijke rust!

Conclusie

De REAL BLUE TWS 2 (verkrijgbaar in night black of pure white) zijn de jouwe voor 149,99 euro. Naast een oplaadcase en -kabel krijg je daarvoor ook vijf paar eartips – zodat ook jouw oortype zeker erbij zit. De veelheid aan features – zeker de ruisonderdrukking – in acht genomen staat deze set garant voor lang, loepzuiver, luisterlekker loopplezier. Bovendien zijn de oortjes uitstekend geschikt om op te zetten op drukkere plekken, zoals fitnessruimtes of vervelende kantoorgeluiden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?