Sportmerk On lanceert ‘On Athletics Club Europe’ en zal talenten naar wereldtop begeleiden

On verzamelt zes jonge, beloftevolle atleten in één team om de toekomst van onze loopsport op topniveau mee te kleuren. Zo stelt het Zwisterse On zijn gloednieuwe project voor: een atletiekteam voor talentvolle lopers ‘who dare to Dream On.’

Woensdag werd de On Athletics Club Europe in Zürich officiëel voorgesteld aan de pers. Het idee voor de club gaat terug tot augustus 2020, toen elf internationale atleten samenkwamen in Boulder, Colorado, onder begeleiding van looplegende en drievoudig olympiër Dathan Ritzenhein. Samen vormden ze de On Athletics Club (OAC): On’s eerste atletiekteam, bestaande uit elitelopers van over de hele wereld.

Nu kondigde On de tweede fase van het project aan: de On Athletics Club Europe. Met een sterke visie: de volgende generatie van Europese lopers vinden en hen ondersteunen om de toekomstige wereldkampioenen of olympische medaillewinnaars te worden.

OAC Europe zal zich focussen op het ontwikkelen en begeleiden van atleten tussen de 19 en 23 jaar oud, waarbij het een volledige professionele omkadering van een elite atletiekteam aanbiedt, d.w.z.: innovatieve coachingsmethodes, medische ondersteuning en fysiotherapie, kwaliteitsvolle trainingsfacilitieiten, een gevarieerd trainingsschema en verschillende trainingsstages doorheen het jaar.

“On Athletics Club Europe is de volgende stap in ons avontuur om ’s werelds beste atleten grenzen te laten verleggen, te presteren op het allerhoogste niveau en iedereen te inspireren om te bewegen”, aldus mede-oprichter van On, Olivier Bernhard. “Met het team willen we jonge atleten met enorm potentieel een kleine extra push geven om in de toekomst aan de startlijn van wereldevents te verschijnen.”

Dit jaar zal het OAC Europe team zich toeleggen op doelen als nationale kampioenschappen, het EK in augustus en WK eerder in juli. De eerste atleten die deel uitmaken van het team zijn onder meer tweevoudig Nederlands kampioen bij de junioren Noah Baltus, Brits nationaal kampioen in 2020 George Mills en Duits U20 kampioene Fabiane Meyer.

www.on-running.com

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?