Sterk internationaal deelnemersveld bij 39e NN Marathon Rotterdam

De Keniaanse topatleet Marius Kipserem, winnaar van de Abu Dhabi Marathon 2018, is één van de grote kanshebbers op de overwinning tijdens de 39e NN Marathon Rotterdam op zondag 7 april. Kipserem is geen onbekende in Rotterdam. In 2018 liep hij ook al de marathon in de Maasstad en in 2016 schreef hij de 36e editie van de NN Marathon Rotterdam zelfs op zijn naam.

Kipserem gaat de strijd aan met een tal van toplopers die in 2018 ook al een marathonzege op hun palmares hebben staan, onder wie de Ethiopiër Woldaregay Gezahegn Kelkile (winnaar Frankfurt Marathon), Emanuel Saina (winnaar Buenos Aires Marathon) en de winnaar van de Sydney Marathon, Elijah Kemboi. In totaal staan er zes atleten aan de start van de mooiste marathon van Nederland met een persoonlijk record van 2.05.56 of sneller.

Ook een topveld bij de dames

Bij de dames is de Ethiopische loopster Ashete Bekele Dido de topfavoriete. Zij won vorig jaar de Valencia Marathon in een tijd van 2:21.14 en gaat in Rotterdam onder andere de strijd aan met haar landgenote Sentayehu Lewetegn (persoonlijk record 2.22.45), de Keniaanse topatlete Stella Barsosio (2:23.43) en de Amerikaanse Kellyn Taylor (2.24.29). De regerend Europees kampioene op de halve marathon Sara Moreira uit Portugal, de Zwitserse Fabienne Schlumf die onlangs een zilveren medaille won tijdens de Europese Crosskampioenschappen in Tilburg staan garant voor een zeer sterke Europese inbreng.

Nageeye, Naert en Choukoud

Eerder al kondigde de organisatie de deelname aan van de talentvolle Nederlander Abdi Nageeye. Hij komt terug naar Rotterdam om revanche te nemen op het EK Atletiek in Berlijn waar hij in de slotfase de strijd moest staken wegens krampen. Hij maakte in 2015 zijn debuut in Rotterdam en dook in 2017 als eerste Nederlandse atleet ooit op de Coolsingel onder de grens van 2.10.00 (2.09.36). Een half jaar later eist de geboren Somaliër op een ‘zomerse’ dag in Amsterdam de nationale titel op in een Nederlands record van 2.08.16. De favoriet krijgt tijdens de 39e editie geduchte tegenstand van de Belg Koen Naert die de gouden medaille veroverde in Berlijn (2.09.51). Beide atleten hebben als doel om op zondag 7 april, op de Coolsingel, hun PB flink bij te stellen. Eveneens aan de start staat de 32-jarige Haagse topatleet Khalid Choukoud. In de komende editie wil Choukoud zijn beste prestatie van 2.10.52 aanscherpen en hij is ervan overtuigd dit in Rotterdam te gaan doen, zo liet hij eerder weten.

NN Marathon Rotterdam 

De circa 17.000 marathondeelnemers starten zondag 7 april om 10.00 uur aan de voet van de iconische Erasmusbrug. De finish is nog steeds op de Coolsingel, het bruisende middelpunt van het marathonweekend. De inschrijving voor de 39e editie van de populaire NN Marathon Rotterdam is bijna uitverkocht.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?