Strava introduceert langverwachte Direct Messaging-functie

Niet alleen maar kudos en reacties op uploadse geven. Je kunt vanaf nu ook met elkaar chatten op Strava! Sinds begin december is deze nieuwe functie beschikbaar.

Je hoeft niet langer tussen apps te schakelen om met je loopvrienden te chatten. Strava voegde namelijk een functie toe waarop lopers al lang wachten: Direct Messaging. De privacy settings kan je zelf bepalen.

Als je het kleine tekstballontje naast je notificaties op je Strava-account nog niet hebt opgemerkt, dan zal je het voortaan wel opvallen. Wanneer kudos en reacties op uploads niet volstaan, kunnen gebruikers nu privégesprekken starten met Strava Messaging. De nieuwe functie, die sinds begin december beschikbaar is, is enkel beschikbaar via de app (zorg ervoor dat je versie 335.0 hebt gedownload).

De nieuwe chatfunctie komt nadat Strava’s onderzoek aantoonde dat ‘sporters samen beter presteren’. Zo kan je voortaan met andere lopers in gesprek gaan om inspiratie of tips en je loopervaringen nog meer met elkaar delen.

Bepaal wie jou berichten kan sturen

Wil je niet dat iedereen jou berichten kan sturen? Ga dan naar je instellingen en duid aan wie jou kan contacteren. Je hebt keuze uit drie opties:

  • ‘Volgend’: iedereen die je volgt kan contact met je opnemen
  • ‘Gemeenschappelijke volgers’: iemand kan alleen contact met je opnemen als jij diegene volgt en als diegene jou volgt.
  • ‘Niemand’: niemand kan een gesprek met je beginnen. Alleen jij kan gesprekken met andere mensen beginnen.

Uiteraard heb je net als altijd de optie om iemand te blokkeren om jou te volgen en/of jouw profieldetails te bekijken.

Nu steeds meer loopgroepen overschakelen van sociale platformen als Facebook, Instagram of WhatsApp-groepen, kan Strava Messaging een nieuwe optie zijn om met je loopvrienden te communiceren over trainingen, routes en loopevents.

Strava is van plan om in de toekomst ook nog premium opties voor chatten uit te rollen en extra functie-updates voor Direct Messaging te voorzien. Deze worden begin 2024 verwacht.

Lees ook:

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?