Streep door Amsterdam Marathon

De 45e editie van de TCS Amsterdam Marathon die gepland stond voor zondag 18 oktober 2020 is afgelast. Ondanks het sterk aangepaste programma hebben de Gemeente Amsterdam en organisator Le Champion besloten het hardloopevenement te annuleren, gezien het toenemende aantal coronabesmettingen in de hoofdstad.

Ook vormt het internationale karakter van de TCS Amsterdam Marathon nu een nadeel. Deelnemers komen uit de hele wereld: in het Olympisch Stadion zouden normaal gesproken 140 verschillende nationaliteiten aan de start staan. De startbewijzen van de tot nu toe ingeschreven deelnemers worden doorgezet naar de 46e editie op zondag 17 oktober 2021.

De organisatie had veel vertrouwen in het compleet aangepaste programma met minder deelnemers. Echter heeft de ontwikkeling van het coronavirus in de laatste weken ervoor gezorgd dat het niet meer verantwoord is om vanuit de gemeente een vergunning te verstrekken voor de TCS Amsterdam Marathon 2020.

Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion, is teleurgesteld en tegelijkertijd begripvol: “Het is bijzonder spijtig dat we de TCS Amsterdam Marathon moeten afgelasten vanwege de coronacrisis. Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te laten sporten en bewegen, om bij te dragen aan een gezonde samenleving. De gezondheid van mensen is dus altijd ons eerste uitgangspunt. Wij wilden dan ook niets liever dan de TCS Amsterdam Marathon op een veilige en verantwoorde manier te laten plaatsvinden, met een aangepaste editie. Tot een maand geleden waren we optimistisch. Maar de ontwikkeling van de coronacrisis in de afgelopen weken, zowel in Nederland als ook internationaal, maakt het helaas onmogelijk om door te gaan.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?