Superduel: Kipchoge vs Bekele in London

De twee snelste lopers allertijden gaan de strijd met elkaar aan in London. Nadat Eliud Kipchoge afgelopen maand zijn deelname aan de London marathon bevestigde, staat nu ook Kenenisa Bekele op de startlijst. Dat maakte de organisatie van de London marathon vandaag bekend. Op 26 april nemen Kenenisa Bekele en Eliud Kipchoge het tegen elkaar op. Het is een duel waar liefhebbers al een tijdje naar uitkeken.

Olympisch kampioen Kipchoge is met een tijd van 2u01’39” in het bezit van het wereldrecord. De Keniaan liep dit in 2018 in Berlijn. Afgelopen jaar was Kipchoge er in Berlijn niet bij maar verraste Bekele door daar te winnen met een tijd die nipt boven het wereldrecord was. Bekele kwam 2 seconden te kort en noteerde, na een lange solorace, 2u01’41”.

Sindsdien kijkt men uit naar een nieuw duel. Kipchoge en Bekele hebben vaak tegen elkaar gelopen, ook op andere afstanden. Op de marathon waren er vier duels waarbij telkens Kipchoge de snellere was. Van alle marathons die Kipchoge heeft gelopen, heeft de 35-jarige atleet hij er slechts één niet gewonnen. Dat was in Berlijn 2013 tijdens zijn tweede marathon waar hij achter Wilson Kipsang als tweede over de streep kwam.

Bekele: ‘ Ik kijk uit naar de race. Ik heb het gevoel dat ik nog ‘unfinished business’heb in London. Eliud en ik kennen elkaar al heel lang en hebben in het verleden fantastische battles gehad.’

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?