Susan Krumins blij met rentree in Tilburg [+ video]

Susan Krumins blij met rentree in Tilburg [+ video]


Susan Krumins heeft bij de Tilburg Ten Miles haar rentree gemaakt. De atlete kampte maandenlang met de gevolgen van een vervelende parasiet waardoor ze het zomerseizoen grotendeels aan zich voorbij moest laten gaan.

Krumins kwam als eerste Nederlandse over de streep in een tijd van 33.31". 'Het is natuurlijk geen toptijd voor mij maar het is een succes dat ik de wedstrijd doorgekomen ben zonder me naar de tering te lopen. Nic zei tegen mij 'ga maar gewoon op 3'20 weg en als je sneller kan is dat leuk mee genomen. Ik schrok daar wel een beetje van omdat ik dacht dat ik wel sneller kon lopen. Maar Nic weet altijd precies wat ik kan en ik heb ongeveer strak op 3'20" per kilometer gelopen.' We spraken haar na afloop van de race over Tilburg, over haar voorbereiding en haar plannen met betrekking tot Doha.

Avatar
Meer over

Dennis Kaspori

Dennis Kaspori richtte in 2007 samen met Vivian Ruijters hardloopplatform Losse Veter op, de voorloper van RunningNL. Hij is bovendien een van de initiatiefnemers van de Rotterdam Running Crew en bedenker van de Cruyff Foundation 14K Run. Zijn passie gaat uit naar ontwikkelingen op het snijvlak van sport, urban culture en technologie.