Rotterdam Marathon 2018

Tips om te lopen met kinderen

Kinderen zijn geen excuus om niet te gaan sporten. Eens ze oud genoeg zijn, neem je ze gewoon mee tijdens het lopen. Leuk en sportief familiemoment gegarandeerd!

Met kleine kinderen in huis kan het best druk zijn, dat begrijpen we hoor. Misschien vind je hierdoor niet altijd de tijd om te gaan sporten. Maar als je het goed inplant, lukt het wel en trouwens… Je kan je kind ook perfect meenemen tijdens het lopen, zelfs baby’s.

Met deze tips wordt een loopsessie met je kind een leuk familiemoment:

Begin rustig:

Een kind kent weinig tot geen grenzen en heeft de neiging om veel te snel te beginnen, waardoor hij/zij snel moe is… en misschien wel een beetje begint te zagen en te klagen. Om dergelijke dramatische scènes (en bijhorende stressmomentjes voor jezelf) te vermijden, begin je dus best op ’t gemak.

Zorg voor goeie loopschoenen en aangepaste loopkledij:

Laat je kind niet lopen in versleten sportschoenen, dat is slecht voor de voetjes. Een paar sport- of loopschoenen hoeft heus niet duur te zijn. Zorg ook voor een sportieve broek of short, een T-shirt en eventueel een loopvest. Met een toffe outfit zal je kind des te gemotiveerder zijn om flink te lopen!

Maak het niet te lang:

Verwacht niet dat je een lange duurloop kan doen samen met een jong kind. Beperk het tot een half uurtje à 45 minuten, dat is al veel voor die jonge beentjes. Ideaal om te doen met een kind, is een hersteltraining. Een ander idee is om op een looppiste te lopen. Je kan je kind dan na een half uurtje laten stoppen en nog wat laten spelen op het voetbalveld. Zo kan je zelf nog even verder lopen en een oogje in het zeil houden. Best of both worlds!

Hou het leuk:

Zorg dat je kind beseft dat sporten en lopen fun is. Je kan samen een liedje zingen, rode auto’s tellen of een ander spelletje spelen onderweg.

Op de fiets:

oudere kinderen kan je laten meefietsen of steppen wanneer jij loopt. Ook met een baby kan je gaan lopen in de buggy, dat doen steeds meer jonge mama’s.

Met deze tips krijgt je kind vast de smaak te pakken van het lopen. Wie weet treedt hij of zij later wel in je voetsporen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?