Utrecht Marathon wil met 39ste editie nieuwe start maken

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park wil de komende herfst óf anders in de lente van 2023 een nieuwe, frisse start maken en het mooie sportevenement verder uitbouwen. De voorbereiding op de geplande editie van 3 april aanstaande kende onder meer vanwege corona zó veel vertraging, tegenslag en onzekerheid, dat het evenement op die datum van de kalender is gehaald. De startbewijzen blijven geldig en deelnemers kunnen zich gratis inschrijven voor de Singelloop Utrecht.

“Vooropgesteld: wij kijken enorm uit naar het weer mogen organiseren van sportevenementen. Het besluit de Utrecht Marathon nog even uit te stellen hebben we dan ook met pijn in het hart genomen. Vooral omdat er nu mogelijk versoepelingen worden aangekondigd. Tegelijkertijd is het gezien alle hindernissen op ons pad, onvermijdelijk”, zegt Remco Barbier, CEO van organisator Golazo Nederland. “Het is voor alle betrokkenen – de deelnemers in de eerste plaats – een grote teleurstelling. Ook omdat andere hardloopevenementen in dezelfde periode mogelijk wel doorgaan. We willen iedereen in elk geval in een vroegtijdig stadium duidelijkheid geven.”

Hard geraakt

Barbier: “Wij staan voor het organiseren van kwalitatief hoogwaardige evenementen voor onze deelnemers en toeschouwers. De evenementensector is echter hard geraakt door de pandemie, dat geldt eveneens voor ons bedrijf. In ons bedrijf is veel ervaring verloren gegaan. Wij hebben daar zo goed als mogelijk op proberen te anticiperen, maar net als andere bedrijven merken wij dat in onze branche de arbeidsmarkt krap is.”

Voor het huidige team is de voorbereidingstijd voor een complex evenement als de Utrecht Marathon te kort voor een volwaardige editie in het voorjaar. Barbier: “Met de gemeente en de andere betrokken partijen bekijken wij de mogelijkheden om de marathon in het najaar te laten plaatsvinden. Als dat niet mogelijk is, stellen wij voor de marathon te verplaatsen naar april 2023.”

Gratis deelname Singelloop Utrecht

“De Utrecht Marathon is een prachtig loopfestijn en we hopen dan ook op een groot aantal deelnemers en toeschouwers op de eerstvolgende editie. Alle startbewijzen blijven uiteraard geldig. Daarnaast geven we alle deelnemers de gelegenheid om gratis deel te nemen aan de Singelloop Utrecht op 2 oktober. Deelnemers ontvangen hier volgende week persoonlijk een bericht over”, aldus Barbier.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?