Wat is jouw potentiële besttijd op diverse afstanden? Bereken het hier

Wat is jouw potentiële besttijd op de 5 of 10 kilometer? Of op de marathon? Je kan het snel berekenen dankzij deze calculator.

Bij Energy Lab hebben ze een eenvoudige online calculator. Op basis van enkele parameters bereken je je besttijden. Je kan de calculator hier openen.

Om te weten wat je potentiële besttijden zijn, moet je je anaërobe drempel kennen. Dat is het punt waarop de productie en afbraak van melkzuur in de spieren nog net met elkaar in evenwicht zijn. Het is de intensiteit die je 45 tot 90 minuten kan volhouden, afhankelijk van je getraindheid. Ken je die drempelwaarde niet? Geen nood. Je kan ook een besttijd ingeven die je kent.

Klik vervolgens op ‘bereken’ en je krijgt een handige tabel met jouw potentiële besttijden. Je ziet ook welke snelheden je in de diverse situaties loopt en hoeveel minuten je over een kilometer doet.

Opgelet: de berekening van je potentiële eindtijd is een voorspelling op basis van je fysiologische parameters en is onafhankelijk van je huidig trainingsvolume en belastbaarheid. Dit wil zeggen dat je voorspelde eindtijd op pakweg de marathon pas haalbaar is indien je je optimaal voorbereidt aan de hand van een verantwoord trainingsschema waarbij je trainingsvolume en je belastbaarheid stelselmatig wordt opgedreven.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?