Rotterdam Marathon 2022 FOTO ; Pim Ras

Wat wil jij weten van Abdi & Abdi?

RunningNL spreekt deze week met het superduo 'Abdi & Abdi'. In aanloop naar de 42e Rotterdam Marathon maken we voor de volgende editie van ons magazine (uitgave begin maart) een uitgebreid interview met de Nederlander Abdi Nageeye en de Belg Bashir Abdi. Een verhaal dat we maken aan de hand van vragen van onze lezers en volgers.

Heb jij een vraag aan een van deze marathontoppers? Een vraag over wat zij eten voor, tijdens en na de wedstrijd? Of hoe ze zich mentaal voorbereiden op wedstrijden? Wil je weten wie van hen de grappigste is? Of heb je een totaal andere vraag? We zijn heel benieuwd!

Jouw vragen kun je insturen op een van de volgende manieren:

  • Een reactie plaatsen op onze Facebook-post van maandag 23 januari
  • Een Facebook-Messenger bericht sturen
  • Een reactie plaatsen op onze Instagram-post van maandag 23 januari
  • Een DM sturen via Instagram
  • Een e-mail sturen naar info@sportsmedia.nl

 

Je kunt jouw vragen tot woensdag 25 januari insturen. We vinden het leuk als je daarbij jouw naam jouw naam, leeftijd, hardloopervaring en woonplaats vermeldt. Wie weet lees je het antwoord op jouw vraag in ons volgende magazine.

Olympische Spelen

Velen kennen het tweetal van de Olympische Spelen in 2021 in Japan. Tijdens een spraakmakende ontknoping sleepte Nageeye in Sapporo zijn trainingsmaat Abdi met veelbetekenende armgebaren bijna letterlijk mee naar een medaille. Ze finishten als tweede en derde. De tv-beelden van die ontroerende apotheose gingen de gehele wereld over en bezorgden menige sportliefhebber kippenvel.

Elf weken later beleefde Bashir Abdi (33) een droomrace in Rotterdam. Als winnaar finishte de, net als Nageeye, in Somalië geboren atleet in een Europees record van 2.03.36, tevens parcoursrecord en de snelste tijd ooit in Nederland gelopen.

Editie 2022

Abdi Nageeye (33) deed in april van 2022 van zich spreken bij #demooiste, door als eerste Nederlander de NN Marathon Rotterdam te winnen. Dat deed de NN Running Team atleet in een nationaal record van 2.04.56.  Mede dankzij de hulp van Bashir, die hem in woord en gebaar ondersteunde en zo nodig het tempo van de kopgroep voor hem vertraagde. Zelf nam hij deze keer vanwege een trainingsachterstand genoegen met de vierde plaats.

Roitterdam Marathon 2022
Abdi Nageeye wint de Rotterdam Marathon
Foto ; Pim Ras

 

Wat vriendendiensten betreft houden ‘Abdi & Abdi’ elkaar nu in evenwicht. Ze staan quitte. Volgend jaar gaan ze bij de NN Marathon Rotterdam opnieuw een rechtstreeks gevecht met elkaar aan, met als inzet een tweede zege op de Coolsingel én weer een pr.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?