Water flesjes bij Londen Marathon

Waterbolletjes gaan voor minder afval zorgen bij de London Marathon

Dit jaar gaat de London Marathon experimenteren met eetbare waterbolletjes om de hoeveelheid flesjes en bekertjes te beperken. Er zullen zo’n 30.000 bolletjes worden ingezet bij de marathon, die over twee weken plaatsvindt.

Volgens de organisatoren van de London Marathon is dit het grootste experiment op het gebied van waterbolletjes ooit. Op 28 april gaan er zo’n 30.000 bolletjes uitgedeeld worden, die zijn gemaakt van een verteerbare verpakking op basis van zeewier. De bolletjes zullen zijn gevuld met water of een dorstlesser. Elk jaar kijkt de organisatie op tegen een enorme hoeveelheid afval, en hopen dit probleem op deze manier te verkleinen.

Thomas Huyberechts, organisator bij Golazo, vindt het niet meer dan een promostunt. Hij vindt het goed dat ze het doen, maar de marathon heeft zo’n 60.000 deelnemers die meerdere malen met water moeten worden voorzien op het parcours. Dus eigenlijk schiet je met 30.000 bolletjes dan niet veel op. Huyberechts laat om deze reden dan ook weten dat deze bolletjes nog niet worden ingezet bij hun eigen evenementen zoals de Antwerp Ten Miles. Ze hebben namelijk geen leverancier kunnen vinden die de organisatie kan voorzien van zo’n 160.000 bolletjes die voor dit evenement nodig zouden zijn. Wel proberen ze op andere manieren aan het mileu te denken door gebruik te maken van kartonnen bekertjes, eetbare borden en recyclebaar bestek. Plastic wordt zo veel mogelijk weggelaten, zodat ook dit evenement een minder grote impact heeft op het milieu.

Bron: Nieuwsblad.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?