Archiefbeeld - Red Bull

Wings for Life World Run 2021 breekt record als grootste loop in de geschiedenis

184.236 deelnemers zamelden wereldwijd 4,1 miljoen euro in voor het onderzoek naar ruggenmergletsels.

Nooit eerder namen zoveel mensen deel aan een loopevent dan voorbije zondag tijdens de 8ste editie van de Wings for Life World Run. Verspreid over 134 landen namen in totaal 184.236 lopers deel, wat goed was voor een bedrag van 4,1 miljoen euro.

Op zondag 9 mei kon je op zelfgekozen locatie deelnemen aan de Wings for Life World Run. Bijzonder aan dit loopevent is dat er geen fysieke eindstreep is die je moet oversteken om te finishen, maar wel een virtuele finishlijn (de zogenaamde ‘Catcher Car’) die deelnemers komt inhalen. Dit jaar moest je hiervoor een app installeren.

30 minuten na het virtuele startschot (deelnemers moesten overal op hetzelfde tijdstip startten) zette de virtuele finishlijn de achtervolging in. Haalde de finishlijn je in? Dan zat je run erop. De grote winnaar van de Wings for Life World Run is de loper die als allerlaatste (ter wereld) overblijft. Dit jaar was dat de Zweed Aron Anderson, die de finishlijn maar liefst 66,8 km voorbleef. Bij de vrouwen was dat de Russisch-Amerikaanse Nina Zarina, die 61,1 km liep. Geen vreemden, want Anderson zegevierde ook al in 2017 en 2018. Voor Zarina is het haar derde opeenvolgende titel.

De voorbije zeven edities waren al goed voor ruim 700.000 geregistreerde deelnemers uit 195 landen. Er werd al 7 miljoen kilometer gelopen en 30 miljoen euro gedoneerd aan de Wings for Life Foundation.

Meer info via www.wingsforlifeworldrun.com

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?