Participants perform during the Wings for Life World Run App Run in Lisbon, Portugal on May 7, 2017 // Hugo Silva for Wings for Life World Run // SI201705080742 // Usage for editorial use only //

Wings for Life World Run: ren voor het goede doel

Op 7 mei 2023 kun je meedoen met de Wings for Life World Run. Over de hele wereld lopen gaan duizenden lopers gelijktijdig van start om de Catcher Car voor te blijven en zo ver mogelijk te lopen.

De Wings for Life World Run is een uniek concept. Het is het enige hardloopevent dat over de gehele wereld op hetzelfde moment van start gaat. Om 11u UTC (dus 13.00 uur Nederlandse tijd) klinkt het startschot. Iedereen kan hier aan deelnemen: beginner, professioneel atleet, wandelaar, of rolstoeler. Een finishlijn is er niet. Uiteindelijk bepaald de virtuele Catcher Car namelijk hoe ver je loopt en wie de langste afstand loopt. De Catcher Car gaat een half uur na de lopers van start en rijdt op een langzaam tempo en ‘veegt’ zo de lopers op. De ene loper loopt 5 kilometer en een ander redt het tot 50 kilometer.

Loop mee!

Op diverse locaties in Nederland, zoals het Kralingse Bos in Rotterdam, kun je deelnemen aan de Wings for Life World Run. Samen met andere loopfanaten gaan jullie de strijd aan tegen de Catcher Car en jezelf. Je rent op een vastgestelde route van ongeveer vijf kilometer en op de route vind je ook een verzorgingspunt.
Ben je niet in de gelegenheid om op één van de locaties mee te rennen? Dan kun je ook vanuit huis van start gaan. Hiervoor kun je de app downloaden. Je start, net als iedereen, om 13.00 uur en de app geeft aan wanneer de Catcher Car je te pakken heeft. Je bepaalt alleen helemaal zelf waar je heen rent.
De kosten voor deelname bedragen € 20,-, maar dit gehele bedrag komt ten goede aan het goede doel waar je voor rent. Dit jaar is dat onderzoek naar ruggenmergletsel.

Wat is jouw doel?

In dit event is dus niet je tijd, maar de afstand die je aflegt het resultaat. Dat is een heel andere insteek, want op welk tempo kun jij het het langste volhouden zonder dat je wordt ingehaald door de Catcher Car? Hiervoor is een handige calculator beschikbaar, die helpt om je snelheid uit te rekenen die je aan moet houden.

Ren jij ook mee voor het goede doel?

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?