Wintertip: Scheveningen Light Walk op 10 december

De vierde editie van de Scheveningen Light Walk vindt zondag 10 december plaats. Tijdens de donkere wintermaand trekken duizenden wandelaars de wandelschoenen aan om te wandelen door een magisch verlicht Scheveningen. Bij de wandeltochten van 7, 12 of 18 kilometer staat licht centraal. Inschrijven is nog mogelijk.

Vanuit Scheveningen is een mooie route uitgezet die de deelnemers in het donker afleggen. Onderweg worden de lopers verrast met bijzondere lichtgevende- en muzikale acts en genieten ze van versnaperingen die passen bij de tijd van het jaar. Bij de finish worden alle wandelaars warm onthaald met een herinneringsspeldje en genieten ze na van hun prestatie op De Pier.

De wandelroutes

De start en finish van alle routes is op De Pier in Scheveningen. De routes lopen door de verschillende wijken van Scheveningen. Onderweg passeren de wandelaars stempelposten bij onder andere De Nieuwe Badkapel en de KNMR. De langste route loopt ook door Duingebied Meijendel.

Het evenement start zodra de avond valt, je loopt dus in het donker. Voor de acts is het belangrijk dat het donker is, waardoor ook stukken onverlicht zijn op het parcours. Traditiegetrouw verschijnen de deelnemers met lampjes aan de start. In de goodiebag die iedere deelnemer ontvangt zit een cap met lichtje, zodat iedere wandelaar een eigen lichtbron heeft.

Programma

Deelnummers kunnen vanaf 16.30 uur starten met de 18km wandeltocht gevolgd door de 7 en 12 kilometer in de avond. De vroege startmogelijkheid van de 7 kilometer tocht is zeer geschikt als uitje voor de hele familie, want ook voor kinderen valt onderweg genoeg te beleven. Lopers krijgen voldoende tijd om de afstanden af te leggen en onderweg te genieten van de acts.

Inschrijven

Het is nog mogelijk om in te schrijven voor alle afstanden. Een aantal startwaves zitten al vol. Iedereen die zich voor maandag 28 november inschrijft ontvangt de wandelkaart thuis. Meer informatie en inschrijven kan via de website van het evenement.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?