Wordt Matthew Boling de opvolger van Usain Bolt?

Wordt Matthew Boling de opvolger van Usain Bolt?


Matthew Boling, een 18-jarige Amerikaanse student, verbaasde iedereen toen hij in Texas de 100 meter liep in een tijd van 9.98. Naast het feit dat Matthew hiermee de snelste 'high school-student' is, had hij met deze tijd ook een plaats in de finale kunnen bemachtigen tijdens de Olympische Spelen in 2016. Usain 'Lightning ' Bolt liep in 2009 een wereldrecord op de 100 meter in een tijd van 9.58. Matthew heeft dan ook de bijnaam 'The White Lightning' gekregen op zijn school en wordt door experts gezien als de potentiële opvolger van Bolt.

Boling is de snelste Amerikaanse middelbare scholier, maar door een rugwind van +4.2 is deze prestatie helaas niet gemeten als een officieel record.

De 18-jarige Boling gaat volgend jaar naar de Universiteit van Georgia, waar hij zich wil kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio 2020. Dit zou hem weleens kunnen lukken, gezien hij met deze tijd een finale plek kon bemachtigen in Rio. Bolt won toen met 9.81. Op de zesde plek stond Ben Youssef Meïté met 9.96. Dit betekent dat Boling destijds zesde had kunnen worden. Experts zijn het in ieder geval al over één ding eens: deze jongen is klaar om álle records aan te vallen, ook die van Usain Bolt.

Naast deze prestatie beschikt Boling ook over een 'high school' record op de 200 meter en het verspringen. Daarnaast staat hij in de top acht bij de 4x100 meter en de 400 meter.

Bron: HLN