Zes tips om vuile en natte schoenen schoon te krijgen

Lopen in guur en nat weer kan best leuk zijn. Alleen worden je schoenen er niet mooier op. Tijd voor wat gouden tips om ze weer schoon te krijgen!
1. Stop ze niet in de wasmachine

Het is verleidelijk om het toch te doen, maar in de wasmachine kunnen de lijmverbindingen in de schoen verzwakken en de stiksel loskomen. Doe het niet!

2. Zet ze niet bij een directe warmtebron

Uiteraard drogen je schoenen snel als je ze in de buurt van de verwarming zet, maar de kunststofmaterialen van je schoeisel zijn niet hittebestendig. Daardoor kunnen de tussenzolen en het bovenwerk smelten en vervormen. En dat is natuurlijk niét de bedoeling.

3. Laat ze goed luchten

Zet je schoenen helemaal open. Het kan ook een goed idee zijn om ze 24 uur te laten rusten. Net als jouw lichaam, verdienen ook je teerbeminde loopschoentjes wat rust!

4. Wissel van schoenen

Als je vaak loopt, doe je er goed aan om af te wisselen tussen meerdere schoenen, zodat je elk paar genoeg rust geeft.

5. Gebruik lauw water

Vuile schoenen maak je het best schoon met lauw water en een zacht nagelborsteltje. Zo beschadig je de naden en de stiksels niet.

6. Haal de inlegzolen uit je schoenen

Als je schoenen kletsnat zijn, haal dan de inlegzolen eruit zodat het vocht kan verdampen en er geen vuilresten achterblijven. Want als er vocht tussen de binnenzool en de schoen blijft zitten, kan er schimmel ontstaan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?