Zo hou je je loopvoornemens moeiteloos vol

Heb jij je voorgenomen om in 2020 te beginnen met lopen of te blijven lopen? Met deze motivatietips hou je je loopvoornemens moeiteloos vol tot eind 2020. En lang daarna!

Plan het in je agenda

Als je iets wilt, moet je er tijd voor maken. Ook als je het druk hebt! Als je loopsessies zwart op wit staan, ben je minder geneigd om ze over te slaan. Licht ook je partner in over je loopplannen, zodat jullie indien nodig kunnen kijken voor opvang voor de kinderen.

Zorg voor een leuke outfit

Je loopkleding moet in de eerste plaats functioneel zijn maar dat betekent niet dat het niet mooi mag zijn. Dankzij de “athleisure” trend bestaat sportkledij vandaag in allerlei pasvormen, kleuren en prints. Kies voor een outfit waarin je je comfortabel voelt én waarin je graag gezien wilt worden. Gaan lopen in een leuke outfit maakt het extra leuk.

Music, maestro!

Je favoriete muziek kan je extra energie geven tijdens het lopen. Stel een toffe playlist op om jezelf te motiveren. Meezingen is toegestaan! Je kunt ook naar een podcast luisteren.

Variatie troef!

Een van de grote voordelen van lopen is dat het een flexibele sport is die je altijd en overal kunt doen. Je kunt thuis gaan lopen, op reis, als de stenen uit de grond vriezen, in de gietende regen, ’s morgens in de vroegte, in het holst van de nacht,… Als je altijd hetzelfde rondje loopt in hetzelfde tempo op hetzelfde moment van de dag, is het logisch dat het op den duur saai wordt. Gelukkig kun je als loper veel variëren: een nieuwe loopomgeving opzoeken, gaan lopen op een ander tijdstip, snelle vs. langzame trainingen,… Zo krijgt verveling geen kans en ben je automatisch enthousiast om aan een nieuwe loopsessie te beginnen!

Zoek een loopmaatje

Vind je het moeilijk om alleen te gaan lopen? Zoek een vriend(in) of familielid om samen te sporten of sluit je aan bij een loopclub. Je kunt ook een “virtuele running buddy” zoeken, bv. in een online community als Hardlopen met Evy of Strava.

Koppel er een doel aan vast

Schrijf je in voor een loopevenement. Zo ben je extra gemotiveerd om goed te lopen want je wilt daar toch niet afgaan als een gieter? Wees wel realistisch in je doelstellingen. Een marathon lopen als je nog nooit meer dan 10 km gelopen hebt? Geen goed idee, zo raak je gegarandeerd geblesseerd. Een doel hoeft trouwens geen wedstrijd te zijn. Je kunt jezelf ook als doel stellen om binnen x-aantal maanden 10 kilometer te lopen in een bepaalde tijd, of om door het lopen een aantal kilo’s te verliezen als je dat graag wilt.

Eet gezond

Sport en gezonde voeding gaan hand in hand. Als je gezond eet, heb je meer energie om te sporten. En na een leuke loopsessie snak je vrijwel automatisch naar een gezonde, lekkere maaltijd. Het is een vicieuze cirkel. En uiteraard mag je ook af en toe eens zondigen!

Met deze 7 tips hou je je loopvoornemen makkelijk vol… Veel loopplezier in 2020!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?