Leer jezelf (mentaal) coachen met de methode van topsporters

In het boek ‘De Ultieme Overwinning’ toont topsportpsychologe Ellen Schouppe hoe het ontwikkelen van attitudes als coachbaarheid, energiemanagement en mentale veerkracht een hefboom vormt voor je talenten. Zeven attitudes worden onder het vergrootglas gelegd en geven jou de kans om te groeien als sporter, werknemer, student, … Voor het zomernummer van RunningNL magazine interviewden we Ellen Schouppe, die ons uitlegt hoe je aan de hand van 7 attitudes een topsportmentaliteit kan ontwikkelen.

Schouppe deelde de voorbije tien jaar haar expertise met Belgische nationale teams, zoals de vrouwenhockeyploeg, basketbalsters en de 4×400 meter vrouwenestafette. De Ultieme Overwinning – het boek dat Schouppe schreef met de hulp van haar Smart Mind-collega Tara Kuklis – combineert een uniek en praktisch ontwikkelingsplan van zeven attitudes zoals leiderschap, energiemanagement en mentale veerkracht met getuigenissen van 40 toppresteerders uit de sportwereld. Onder andere Vincent Kompany (voetbal), Elodie Ouédraogo (atletiek), Kevin Borlée (atletiek) en Vincent Vanasch (hockey) vertellen hoe dit plan dé kickstarter is voor een topversie van jezelf.

“Op basis van wetenschappelijke artikels en jaren ervaring in de topsportwereld hebben we bij Smart Mind zeven attitudes geïdentificeerd die toppresteerders met elkaar delen en die tot topprestaties leiden”, klinkt het in de inleiding van het ruim 200 pagina’s dikke boek. “Volgens Smart Mind zal iemand niet één slechte attitude hebben. Je zal eerder één of meerdere attitudes te veel of te weinig laten zien. Het goede nieuws is dat het tonen van attitudes ontwikkeld kan worden. Hoe vroeger hoe liever! Het consistent tonen van de juiste attitudes zal je helpen in de realisatie van je volledige potentieel.”

Wil je je persoonlijke ontwikkeling (meer) in eigen handen nemen en je laten inspireren door topsporters om zowel je professionele als sportieve doelen te behalen? Dan is dit boek een aanrader. Het volledige interview met Schoupe en haar tips voor de recreatieve loper lees je in het zomernummer van RunningNL magazine.

WIN ‘DE ULTIEME OVERWINNING’

Je maakt ook kans om dit nieuwe boek te winnen door onze Facebookpost van dit artikel te liken & ons te laten weten (in een comment) wat jouw ?ultieme sportieve of professionele overwinning? is. Deelnemen kan tot zaterdag 24 juli, 08u00. De winnaars maken we in de loop van volgende week bekend. Succes!

Null

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?