Zo maak je je eigen 0.0 cocktails

Je mag jezelf af en toe eens goed verwennen met een lekker drankje. Wat denk je van een zelfgemaakte cocktail? Lekker fris in de zomer en bovendien alcoholvrij dus geen aanslag op je gezondheid!

Je kunt je eigen alcoholvrije cocktail snel en makkelijk in elkaar shaken. Op het internet bulkt het van de mocktailrecepten. Hier zijn onze 3 favorieten:

Alcoholvrije cosmopolitan

  • Ingrediënten voor 1 mocktail: ijsblokjes, 60 ml cranberrysap, een scheutje limoensap, bruiswater naar eigen smaak, een schijfje limoen (optioneel, voor de afwerking)
  • Zo maak je de cocktail: vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Schenk het cranberrysap erin, gevolgd door het limoensap en het bruiswater. Werk af met het schijfje limoen. Cheers!

Virgin strawberry daiquiri

  • Ingrediënten voor 2 tot 4 glazen: 500 ml ananassap, 350 gr aardbeien (bevroren), 2 eetlepels zoetmiddel (zoals Stevia), sap van 2 limoenen, verse aardbeien (optioneel, voor de afwerking)
  • Zo maak je de cocktail: doe het ananassap, de aardbeien, het zoetmiddel en het limoensap in de blender en meng tot een glad mengsel. Schenk het in glazen en garneer met verse aardbeien. Proost!

Virgin sangria

  • Ingrediënten voor 4 glazen: 1 citroen in schijfjes, 1 limoen in schijfjes, 1 sinaasappel in schijfjes, sap van 2 limoenen, 400 ml gemberbier (verkrijgbaar in de meeste supermarkten), 200 ml druivensap (wit), 100 g blauwe bessen, ijsblokjes, (vers) basilicum
  • Zo maak je de cocktail: doe het fruit in een kan. Giet er het gekoelde gemberbier, het druivensap en het limoensap bij. Voeg de ijsblokjes toe en meng goed. Werk af met basilicum en… It’s sangriaaaa time!


Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?