Image of a young sportswoman with arms up celebrating success.

Zo pas je je training aan tijdens je vakantie

De vakantieperiode is voor veel Nederlanders aangebroken. Als je dit weekend je koffer gaat pakken zul je even voor het dilemma staan: neem je je hardloopschoenen mee? Natuurlijk! Dat is logisch. Belangrijker is de vraag: hoe pas je je training aan op je vakantie?

Vakantie betekent voor veel mensen uitrusten, genieten en nieuwe plekken ontdekken. Drie dingen die je prima met hardlopen kunt doen natuurlijk! Hardlopen tijdens je vakantie is daarom zeker een goed idee, maar bedenk wel: het is vakantie, dus niks moet! Doe vooral waar je zin in hebt.

Even wennen

Ga je naar een warm oord? Laat je lichaam dan ook even wennen aan die andere omstandigheden. Hardlopen op het heetste van de dag is dan niet verstandig natuurlijk. Gelijk volle bak gaan hardlopen is dus geen goed idee. Doe rustig aan! Blijf je deze zomer in Nederland? Dan doe je er ook verstandig aan eerst even te wennen aan de omgeving en een beetje bijkomen van de laatste stress van je werk.

Herstellen

Zelfs als je nu twee weken niks zou doen is er geen paniek. Je kunt je vakantie ook als een herstelperiode zien. Van twee weken rust op je vakantieadres word je echt niet slechter. Je marathonschema hoef je na je vakantie ook nog niet in de prullenbak te gooien. Waarschijnlijk word je ook nog beter en kun je opgeladen weer verder gaan.

Zonder horloge

Waarschijnlijk denk jij: ik neem mijn hardloopschoenen toch mee, want ik kan niet stilzitten. Ook prima! Ga dan ook wat relaxter je trainingen in. Kijk eens niet de hele tijd op je horloge naar je hartslag en je snelheid, maar let eens op de omgeving. Dat hoort ook bij je vakantie en geeft een hele andere ervaring aan je training.

Ontdekken met je hardloopschoenen

Het fijne van vakantie is dat je op een andere plek bent. Wat is er nu leuker dan die nieuwe omgeving op je hardloopschoenen te ontdekken? Volg je neus en laat je verrassen door natuur, strand of de stad. Ben je bang om te verdwalen? Neem dan voor de zekerheid wat geld, je telefoon en het adres van je hotel of camping mee.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?