4 eenvoudige oefeningen voor een soepele rug

Ronald Schröer is doordeweeks werkzaam bij Oosterbaan Sport- en wandelschoenen in Alkmaar. We vroegen aan de marathonloper hoe belangrijk een soepele rug voor het lopen is. ‘Heel belangrijk. De rug is een belangrijke schakel. Ten eerste lopen alle zenuwbanen door je ruggengraat. En ik merk ook dat als ik wat veel heb getraind of stress heb dat dat op mijn rug slaat.’

Ook andere klachten zijn regelmatig terug te voeren tot een probleem in de rug. ‘Los daarvan zie je ook steeds meer in onderzoeken naar voren komen dat kuitklachten of achillespeesproblemen uit je rug kunnen komen. Door te luisteren naar mijn lichaam heb ik gemerkt dat het voor mij heel belangrijk is om mijn rug soepel te houden. Ik heb daar een aantal oefeningen voor.’ Bekijk hieronder de uitleg van Ronald Schröer en de vier oefeningen voor een soepele rug.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?