Amsterdam in Europese top 3 voor duurzame sport

Uit een onderzoek van Reebok is Londen naar voor gekomen als meest mileuvriendelijke en duurzame Europese stad op gebied van recreatief sporten. Amsterdam vinden we op de derde plaats terug.

Reebok hanteerde in zijn duurzaamheidsonderzoek volgende paramaters: fietsgebruik, aantal hardlooproutes, aantal uren zonlicht, aantal wandelroutes, misdaadcijfers, vervuilingsindex en het online zoekvolume van termen voor milieuvriendelijk sporten.

Londen kwam als ‘winnaar’ uit de bus. De Britse hoofdstad biedt een enorm aantal milieuvriendelijke trainingsopties met meer dan 6000 hardlooproutes en 243 wandelpaden. Londenaren zoeken 5.724 keer per maand naar termen rondom milieuvriendelijk sporten. Die zoektermen omvatten zowel tweedehands fitness- en fitnessapparatuur als tweedehands fitnessapparaten.

De hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, volgt Londen op de voet met een tweede plaats. De Denen hebben een indrukwekkend percentage van 39,69% in het gebruik van fietsen en hebben ook en vooral lager dan gemiddelde criminaliteit- en vervullingspercentages.

Amsterdam komt terecht op plaats 3 met een fietsgebruikpercentage dat nog straffer is dan dat van Kopenhagen: 45,05 %. Met 1543 hardlooproutes heeft Amsterdam ook voor hardlopers heel wat te bieden.

Lees hier meer over het onderzoek van Reebok >>

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?