Bestel de nieuwe RunningNL online!

Het eerste RunningNL magazine van 2022 is uit! In een uitgebreide Start to Run-rubriek beantwoorden we vragen van beginnende lopers en lees je hoe je – ook als gevorderde loper – slimmer traint en efficiënt opbouwt om een snellere en sterkere loper te worden. Ontdek het nieuwste RunningNL magazine hier.

TRAIN SLIMMER

Wil je beginnen hardlopen of je huidige loopconditie naar een hoger niveau tillen? In het januarinummer lees je alles over de basisprincipes van hartslagtraining en integreer je intervaltrainingen op de juiste manier in je trainingsschema. Ook lees je hoe je je afstand verantwoord en efficiënt verhoogt en tonen we je oefeningen om sterker te worden en blessurevrij te blijven. We gingen na of je als ochtend- of avondsporter nu in het voordeel bent en geven tips mee om je bioritme te optimaliseren en zo het meeste uit je training kan halen.

LAAT JE INSPIREREN

Inspireren doen we dit keer met het verhaal van Bas van de Goor. Afgelopen zomer was het 25 jaar geleden dat Bas als volleyballer met zijn opslag aan de basis stond van olympisch goud, later gekozen tot hét nationale sportmoment van de eeuw. Nog tijdens zijn carrière werd de geboren Brabander geconfronteerd met een tia, hepatitis A, diabetes type 1. Hardlopen gold na zijn loopbaan als medicatie. Dat was uiteindelijk de aanzet voor de Bas van de Goor Foundation. Vijf jaar geleden werd de medische waslijst aangevuld met lymfeklierkanker. De immer optimistische Apeldoorner vertelt in runningNL over zijn vechtlust én missie om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen. 

Meer hardloopinspiratie krijg je in een boeiende reportage over ‘skyrunning’, een onderbelichte tak van de loopsport in Nederland, maar die wereldwijd wel aan een flinke opmars bezig is. RunningNL sprak met de bezieler van de loopdiscipline Marino Giacometti en Nederlands kampioen Huub van Noorden over het voorbije EK in Portugal.

EET BETER

Op voedingsvlak nemen we enkele bekende dieethypes en voedingstrends onder de loep en belichten we gezonde voedingspatronen waarmee je dit jaar wél verantwoord gewicht kan verliezen én die overtollige kilo’s er ook afhoudt dit keer.

EN VERDER:

  • Pioniers: lopers van het eerste uur
  • Mythes over lopen in de winter ontkracht
  • Winterse recepten om je immuunsysteem te boosten
  • In 5 stappen naar 2022 kilometer in 2022
  • Lopen in het donker: tips & tricks voor een topveiligheid

Dit en veel meer lees je in de nieuwste RunningNL. Je kan het magazine eenvoudig bestellen in onze webshop.

GRATIS 3 MAANDEN HARDLOPEN MET EVY

Om beginnende lopers extra te motiveren krijg je als lezer van RunningNL magazine drie maanden gratis toegang tot de Hardlopen met Evy-app, met tal van loopschema’s en tips van coaches. Lees hier meer over de actie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?