Deze halve marathon ging afgelopen weekend nog wel door

Terwijl de sport in heel Europa afgelopen weekend plat lag, besloten de organisatoren van de halve marathon van Bath (hierboven op archiefbeeld) om hun evenement niet af te gelasten. Terwijl de Premier League stil ligt en ook de marathon van Londen heeft besloten om haar evenement te verplaatsen naar hat najaar, stonden er gisteren ruim 6000 lopers aan de start in de Britse stad Bath.

Organisator Andre Taylor was na afloop blij met deze beslissing. ‘Het was de moeilijkste week die we ooit gehad hebben. We hebben overal advies ingewonnen en na de nodige overleggen hebben we besloten het evenement door te laten gaan. We hebben alle aangereikte adviezen opgevolgd en ik ben blij dat we in staat waren om een evenement neer te zetten voor iedereen die wilde deelnemen.’

Anderen waren beduidend minder blij met de beslissing van de organisatie. Op social media regent het kritiek. Men vindt het een onverantwoorde beslissing, met name voor vrijwilligers en omwonenden. Ook deelnemers krijgen ervan langs. ‘Lopers die willen dat een wedstrijd doorgaat omdat ze zelf weinig risico lopen terwijl ze samenkomen in een buurt vol kwetsbare ouderen, dat is voor mij de definitie van arrogantie van de middelklasse,’ zo schrijft iemand op Twitter.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?