Gouden tips voor een hardloopselfie!

Tijdens de vakantie of tijdens je vaste hardlooprondjes thuis kom je ongetwijfeld over een mooi parcours met vergezichten. Of dat nu in de Alpen of gewoon in Nederland is: dat mooie plaatje wil je toch delen met je volgers op Instagram. Met deze gouden tips zorg je voor een perfect plaatje waar jezelf ook nog goed op staat.

1. Hoe hou je je camera vast?

Fotografeer jezelf nooit recht van voren, want dan lijkt je gezicht heel plat. Draai je gezicht een klein beetje naar links of rechts. Zorg verder dat je de camera een stukje boven je hoofd houdt. Wat je zeker niet moet doen, is de foto van onderen maken. Dat maakt je jaren ouder en kilo’s zwaarder. Let er goed op dat je je kin net in de lucht steekt. Doe je kin liever ietsje omlaag – je fotografeert van boven, dan krijg je niet gelijk een onderkin.

2. Kies een goede achtergrond

Let goed op de achtergrond als je een selfie maakt. Een tof ‘decor’ maakt het plaatje zo veel interessanter. Denk bijvoorbeeld aan de start of finish van een wedstrijd waar je aan meedoet, een mooie doorkijk op de natuur, een billboard dat goed aansluit op jouw doelen of omring je eens met al je sportmaatjes.

3. Poseer!

Nu je weet welke achtergrond goed werkt en hoe je je camera en je hoofd het beste kunt houden, is het tijd voor de rest van je lijf. Sta er niet bij als een zoutzak als je een selfie maakt, strike a pose! Denk aan je sportidool, neem een krachtige of grappige houding aan en straal uit hoe leuk je het vindt om te sporten. Hoe beter je pose, hoe beter je foto!

4. Laat zien hoe je je voelt

Hebben al je hardloopuren eindelijk geresulteerd in die felbegeerde medaille? Draag hem met trots, houd hem naast je gezicht, bijt erin als een prof, als hij maar te zien is! Wees vooral niet bang om te tonen hoe je over je trainingssessie denkt. Trek een gekke bek en maak er een feestje van. Op elke foto weer precies diezelfde tandpastaglimlach is zo saai! Heb je een nieuwe sportoutfit, een ‘goodhairday’ of loop je samen met je beste vriend of vriendin? Of heb je een nieuw favoriet hardlooprondje ontdekt in het bos? Laat het zien!

5. Experimenteer!

Met al deze tips op zak is het tijd om aan de slag te gaan. Ga experimenteren met je camera, want de smartphones van nu hebben het maken van een goede selfie steeds makkelijker gemaakt. Zo kun je een groothoeklens veel meer mensen en decor op je foto krijgen en heb je op nieuwe toestellen ook automatische selfiestanden met een zelfontspanner. Dan kun je ook gelijk allerlei filters over je kiekje heen leggen voor de finetuning. Foto mislukt? Gooi hem weg en probeer het gewoon opnieuw. En bedenk ook: soms is het moment waarop de foto gemaakt is minstens zo belangrijk als hoe je eruitziet.

Heb je dit weekend een leuke hardloopfoto gemaakt? Deel hem dan met ons!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?