Inschrijving Almere City Run editie 2020 geopend

Op zondag 14 juni vindt de 11e editie van de Almere City Run plaats. Voortbordurend op de sfeervolle jubileumeditie van vorig jaar verwelkomen wij naast de vertrouwde afstanden dit jaar één nieuwe afstand speciaal voor scholieren, de 2 Engelse Mijl. Het programma heeft de volgende afstanden: 10 Engelse Mijl (16,1 km), 10 km, 4 Engelse Mijl (6,4 km), 2 Engelse Mijl voor scholieren (3,2km) en de Almere Kids Run over 1 Engelse Mijl (1,6km) voor de jeugd van 5 t/m 12 jaar. Bedrijven kunnen deelnemen met teams aan de 10 Engelse Mijl, 10 km en 4 Engelse Mijl.

Sfeer, trots en veelzijdigheid

Samen met het vernieuwde programma kent het evenement een aantal nieuwe parcoursen. Het Stadhuisplein is, tijdens de 11e editie, hét kloppend hart van de Almere City Run. Op het Stadhuisplein finishen op 14 juni alle afstanden, ook de start van de 1 EM en de 2 EM zullen hier plaatsvinden. De 10 EM, 10 KM en de 4 EM zullen vanuit het Lumièrepark starten zodat elke afstand niet alleen een bijzondere ronde Weerwater rent, maar ook de sfeer van de binnenstad ervaart.

Remco Bruijns, projectmanager van het evenement: ‘De Almere City Run van vorig jaar was een solide basis en een mooi vetrekpunt om het event dit jaar nog beter neer te zetten. Door een compacter programma, het Stadhuisplein als nieuwe start/finish locatie en meer samen te werken met lokale partijen willen wij samen met de stad de Almere City Run weer verder uitbouwen naar een veelzijdig, laagdrempelig en sfeervol sportief evenement voor een brede doelgroep. Het is erg mooi om te zien dat lokale partijen en inwoners graag meehelpen de Almere City Run verder te ontwikkelen tot een evenement waar alle inwoners van Almere trots op zijn.’

Afstand voor studenten

Speciaal dit jaar hebben we voor de schoolgaande jeugd een nieuwe afstand in het programma van de Almere City Run, de 2 Mijl! Een ideale afstand voor scholieren die het officiële parcours en sfeer van de Almere City Run willen ervaren. De 2 mijl wordt in de directe omgeving gelopen van de Oeverpromenade aan het Weerwater en start en finisht op het immer gezellige Stadhuisplein.

Stichting Opkikker

Voor de 11de editie van de Almere City Run heeft de organisatie gekozen voor een goed doel uit Almere: Stichting Opkikker. Al vanaf 1995 organiseert Stichting Opkikker Opkikkerdagen voor gezinnen met een ziek kind, waarin ze door middel van heel veel activiteiten de zorgen van ieder gezinslid volledig naar de achtergrond laten verdwijnen. Deze activiteiten zijn talloos en breed. Niets is hun te gek, alles kan. Deelnemers kunnen bij inschrijving geld doneren of hun eigen online actie pagina aanmaken.

Inschrijving geopend!

Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk via www.almerecityrun.nl. Advies is niet te lang te wachten met de inschrijving, de editie van vorig jaar was namelijk uitverkocht.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?